27
Mayıs
2024
Pazertesi
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Dalaman'da festival zamanı

Dalaman 5. Kültür, Turizm ve Sığla Festivali Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Törende Manisa İli Turgutlu İlçesi’nden gelen mehteran takımı büyük ilgi gördü.

Dalaman 5. Kültür, Turizm ve Sığla Festivali’ne AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Nil Hıdır, CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, MHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergün, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyet Krovski Bölge Valisi Kadir Osmanov, Muğla İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, Kaymakam Ahmet Deniz, Dalaman Garnizon Komutan Hv. Alb. Ziya Özkütük, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Beldesi Belediye Başkanı Arif Sarı, Dalaman, Ortaca İl Genel Meclis Üyeleri, MHP İl Başkanı Ferhat Kırtaş siyasi partilerin ilçe başkanları, daire amirleri, muhtarlar ve Dalaman halkı katıldı.

Belediye Başkanı Sedat Yılmaz; bu yıl 5.si düzenlenen festivale katkı sağlayanlara teşekkür ederek “Belediyemizce 2005 yılından bu güne kadar Mayıs ayının 2. haftasında kutlamakta olduğumuz Dalaman Kültür Turizm ve Sığla Festivalini bu yıl ilk defa Ağustos ayında kutluyoruz. Bunun sebebi de Haziran ayında ÖSS, Seviye Belirleme, KPSS ve Açık Öğretim gibi toplumumuzun büyük bir kısmını ilgilendiren 4 tane büyük sınavın bulunmasından ötürüdür. Sizlerle omuz omuza el ele olmak bizleri daha güçlendirmektedir. Festivallerin amacı yerel halkın kültürünü, ekonomisini, ulusal ve uluslar arası arenada tanıtarak halkımızın ekonomik kültürel sosyal alanlarda gelişmelerini, ilerlemelerini sağlamaktır” dedi.

Belediye Başkanı Serat Yılmaz’ın konuşmasından sonra Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyet Krovski Bölge Valisi Kadir Osmanov, Kaymakam Ahmet Deniz, CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, AK Parti Muğla Milletvekili Dr. M. Nil Hıdır ve MHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergün Dalaman 5. Kültür, Turizm ve Sığla Festivali ve Dalaman hakkında birer konuşma yaptılar.

Kocaeli Belediyesi Halk Oyunları Grupları, Anamur Belediyesi Halk Oyunu Grubu, Ortaca Belediyesi Halk Oyunu Grubu, Karaçalı İlköğretim Okulu Folklor Grubu, Atakent İlköğretim Okulu Folklor Grubu, Çiftlik İlköğretim Okulu Folklor Grubu, Karaağaç Belediyesi Animasyon Grubu, Fethiye Belediyesi Animasyon Grubu, oyun ve gösteri yaptıktan sonra Turgutlu Mehteran Takımı festivale katılanlara konser verdi.

Davul Zurna eşliğinde Şehitler Parkı’nda festival keşkeği yendikten sonra, Manisa-Turgutlu Oğuzhan Mehteran Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 12:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?