18
Mayıs
2024
Cumartesi
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

İGM başkanı selzedeleri ziyaret etti

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI KÖYLÜ SELZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Muğla İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü Dalaman’a gelerek geçtiğimiz günlerde İlçede yaşanan su taşkınlarında zarar gören köylüleri ve çiftçileri ziyaret etti.

Dalaman CHP İlçe teşkilatı ile beraber İlçeye bağlı Kapıkargın Köyü’ne gelen İl Genel Meclisi Başkanı Köylü, Kapıkargın Köyü, Köy Kahvesi’nde köylüler ile toplantı yapıp, yaşanan su taşkınları ile ilgili bilgiler aldı.

Önümüzdeki günlerde Muğla İl Genel Meclisi toplantısında Muğla İli genelinde yaşanan su taşkınları konusunu görüşeceklerini belirten İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü; “Muğla İlimizde son 70 yılda görülmeyen yağışlar görüldü. Bu yağışlarda birçok ev ve tarım alanı zarar gördü. Milas’ta bir köprü yıkıldı. Sadece bu köprünün yapımı bile milyon TL’yi buluyor. Şu anda Bodrum’da birçok otelin bodrum katı su altında ama yapacak bir şeyimiz yok. Suların çekilmesini bekliyoruz. Bize de halkımız beş yıllığına bu göreve getirdi. Bu görevi bize layık gören vatandaşlarımızın kötü gününde yanında olmak istedik. Köy köy gezerek zarar gören çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız ile görüşüyoruz. Zararların bir kısmı bizim kurumumuzla ilgili olarak en kısa sürede gidermek için çalışıyoruz. Ama bazı zararların giderilmesi bizim dışımızda; bazı bakanlıkları ilgilendiriyor. Dalamanda da yapılması gerekenler ile ilgili olarak en kısa sürede çalışmalarımız başlayacak. İnşallah bir daha bu tür felaketleri yaşamayız” dedi.

Muğla İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü daha sonra Kapıkargın Köyü’nde selden zarar gören Muhammet Çoban’a ait serayı gezerek, bilgi aldı. Kapıkargın Köyü sınırları içerisine bulunan kükürtlü su kaynağını gezdi. Kapıkargın Köyü Muhtarı Memiş Altın‘dan kükürtlü su hakkında bilgi alan İl Genel Meclisi Başkanı, Kapıkargın Köyü’nde bulunan kükürtlü su kaynaklarının köye gelir getirmesi amacı ile muhtarlığın yapmış olduğu çalışmaları değerlendireceklerini belirtti.

Muğla İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü Yuvarlakçay’da yapılmak istenen HES ile ilgili olarak ta açıklamalarda bulundu. Rüzgar ve Güneş enerjisi kullanılarak ta elektrik üretilebileceğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Köylü; “Muğla İli’nin geçim kaynaklarının başında turizm geliyor. Buraya yapılmak istenen HES’in getirisi ve götürüsü iyi hesaplanması gerekir. Burada doğayı mahvetmişler. Benim en çok merak ettiğim konu buraya HES’i yapmak isteyen Şirketi’in aynı şekilde AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça’nın kendi köyü olan Karacaören’e yapılacak olan HES konusunda takınacağı tutumdur. Orada da acaba Yuvarlakçay’a yapılmak istenen HES’i savunduğu gibi savunacak mı? Bunu bekleyip, göreceğiz” diye konuştu.

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI KÖYLÜ SELZEDELERİ ZİYARET ETTİ
İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI KÖYLÜ SELZEDELERİ ZİYARET ETTİ
İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI KÖYLÜ SELZEDELERİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 11:38:01
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 11:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?