31
Mayıs
2024
Cuma
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Kaymakam köyleri geziyor

Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz; Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın katkılarıyla yapılan yatırımları yerinde görmek amacıyla Elcik köyü Gökseki Mahallesi’nde kurulan zeytin fidanlığına geldi. Fidanlıkta ve Elcik köyünde incelemelerde bulunan Deniz, yetkililerden faaliyetler hakkında bilgiler aldı.


Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz’e Elcik köyü ziyareti sırasında İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Şen, Dalaman Halk Eğitim Müdürü Naim Özer, Orman İşletme Müdürü Süleyman Yılmaz, Kadastro Müdürü Mehmet Kurt, İlçe Tarım Müdürü Ergün Akdeniz, SYDV Müdürü Ayhan Aydın ve Gençlik Spor Müdür Vekili Ali Çelik eşlik etti.


Ziyaret sırasında köyün sorunları ve talepleri Köy Muhtarı Duran ŞAHİN ve köy halkı tarafından Dalaman Kaymakamı’na yerinde anlatıldı. Elcik İ.Ö.O. okulunu da ziyaret eden grup öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Özellikle SYDV. desteği ile Elcik Gökseki Mahallesi’nde kurulan zeytin fidanı yetiştirme fidanlığı’nı katılımcılar tarafından çok beğenildi. Yörenin ilk ve tek geniş kapsamlı zeytin fidanı yetiştirilen alanı olan bu fidanlıkta çekirdekten yetiştirilen ve sonra aşılanan gemlik, kaba, ayvalık ve memecik adı verilen fidanlar satışa sunuluyor. Ziyaretin son bölümünde ise su tutulmaya 2009 yılı Ekim ayı içerisinde başlanacağı belirtilen Akköprü Barajı’nı gezdiler.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 13:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?