26
Mayıs
2024
Pazar
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Koylar için ortak kararlılık

GÖCEK KOYLARI İÇİN ORTAK KARARLILIK BEYANI

Göcek Belediyesi Toplantı Salonu’nda “Göcek-Dalaman Koyları Araştırma, Uygulama ve İzleme Çalışmaları” üst düzeyde değerlendirildi.

Düzenlenen toplantıda Muğla Valisi Fatih Şahin, “Bu mirası koruma anlamında ortak kararlılık beyanımız var. Bölge korunursa sektördeki herkes uzun dönemde bunun faydasını görecektir” dedi.

Göcek Belediye Toplantı Salonu’nda “Göcek-Dalaman Koyları Araştırma, Uygulama ve İzleme Çalışmaları” Vali Fatih Şahin’in de katılımıyla üst düzeyde değerlendirildi. Düzenlenen toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin, ÖÇKK Başkan Vekili Ahmet Özyanık, Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça ve teknik uzmanlar katıldılar. Toplantıda bağlayıcı kararlar alınırken; Fethiye Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin biyolojik çeşitlilik ve çevre değerlerinin korunması, kirliliğinin önlenmesi amacıyla Fethiye, Göcek ve Dalaman koylarının koruma ve kullanma usul ve esaslarına kesinlikle uyulması için görüş birliği oluştu.

VALİ ŞAHİN, “KARARLILIK BEYANIMIZ VAR”

Düzenlenen toplantıda konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, “Sivil toplum örgütlerimiz çok önemli, özverili çalışmalar yapıyorlar. Sahil Güvenlik teknesi ile hep birlikte bu sabah koyları dolaştık. Bilgiler aldık. Koyların hassasiyetle korunması, temiz tutulması gerekli yerler olduğunu bir kez daha gördük. Arkadaşlarımız 6 koy ile ilgili usul ve esaslar belirlemişler. Yassıcalar’da yüzme alanlarını belirledik. Onun dışındaki yerleri tekneler kullanabilecek. Bu mirası koruma anlamında ortak kararlılık beyanımız var. Bölge korunursa sektördeki herkes uzun dönemde bunun faydasını görecektir. 100 bin TL tahsis edilen parayı sıvı ve katı atık merkezlerinin sayısının artırılmasında kullanacağız” dedi.

ÖÇKK "GÖCEK KOYLARI TEMİZ"

Toplantıya katılan ÖÇKK Başkan Vekili Ahmet Özyanık ise Göcek ve Dalaman koylarının hiçbir zaman uluslar arası standartları aşan bir kirlenme ile karşı karşıya kalmadığını öne sürdü. Özyanık, “Buradaki sivil toplum kuruluşlarımızın finansal kaynağa kavuşturulmaları gereklidir. Derneğimizin bir çok mali sorun yaşamakta olduğunu öğrendik. Gökova Körfezi’nde 110 bin TL’lik ödeneği Valilik kanalıyla tahsis ettik. Gökova’da hizmet satın alma sürecine girdiler. Göcek’te hiçbir zaman uluslar arası standartların üzerinde kirlilik olmamıştır. Akreditasyonu olan kuruluşlar tarafından 5 yıl süreli su kalitesi izleme çalışması yaptırdık. Uluslar arası standart hiçbir zaman aşılmadı” diye konuştu.

GÖCEK KOYLARI İÇİN ORTAK KARARLILIK BEYANI
GÖCEK KOYLARI İÇİN ORTAK KARARLILIK BEYANI
GÖCEK KOYLARI İÇİN ORTAK KARARLILIK BEYANI
GÖCEK KOYLARI İÇİN ORTAK KARARLILIK BEYANI
GÖCEK KOYLARI İÇİN ORTAK KARARLILIK BEYANI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 17:44:02
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 20:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?