25
Mayıs
2024
Cumartesi
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Şoförler 'Uslu' dedi

DALAMAN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI USLU, GÜVEN TAZELEDİ

Muğla Dalaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurul Kongresi Çamlık Restaurant’ta yapıldı. Kongrede Oda Başkanı Abdulkerim Uslu ile Dalaman Taksi Kooperatifi Başkanı Mehmet Karataş’ın hazırladığı listeler yarıştı. Abdulkerim Uslu 38 oy farkıyla seçimi kazanıp, güven tazeledi.

Yapılan olağan genel kurula misafir olarak, Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar, Datça Esnaf Odası Başkanı Salih Uyanık, Köyceğiz Şoförler Odası Başkanı Ünal Palancıoğlu katılırken, Dalaman’dan hiçbir siyasi parti temsilcisi ve idarecinin katılmaması dikkat çekti.

Genel kurul Divan Başkanlığı’na Datça Esnaf Odası Başkanı Salih Uyanık, yardımcılığına Köyceğiz Esnaf Odası Başkanı Ünal Palancıoğlu, Katip üyeliklerine Mümtaz Yiğit, Hüseyin Yaman ve Mehmet Sungur’un seçilmesi ile başladı.

Dalaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Muhasebesi’ni tutan Erdoğan Karakuş, geçmiş dönem hesaplarını ve 2010 tahmini bütçesini üyelere okudu ve oy birliği ile kabul edildi. Genel Kurul’un dilek ve temenniler bölümünde ise, Başkan adayı Mehmet Karataş ve Başkan Abdulkerim Uslu birer konuşma yaptılar.

Başkan Adayı Mehmet Karataş; mevcut oda yönetiminin şoför esnafının sorunlarına çare olamadığını ve mevcut kurtarıcının yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdulkerim Uslu ise, 2002 yılından beri başkanlık görevine yerine getirdiğini belirterek; “Bu görevi devir aldığımda odamızın borcu vardı. Bu borcu oda aidat gelirleri ile ödememizin imkanı yoktu. Biz de mevcut binamızın en üst katını açık ihale usulü ile bir şirkete 156.500 TL’ye sattık. Bu paranın 90.026 TL’sini vergi borcuna, 40.000TL’sini firmalara olan borcumuza, 8.463 TL’sini SSK borcuna ve 7.006’sını ise, federasyonumuza yatırdık. Ödediğimiz bu paraların tüm evrakları mevcuttur. İsteyen herkese gösterebiliriz. Geri kalan borcumuzu ise Temmuz ayına kadar kapatmayı planlıyoruz” dedi.

Dalaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu’nda Dalaman Taksi Kooperatifi Başkanı Mehmet Karataş ile Başkan Abdulkerim Uslu başkanlık için yarıştı. Oldukça heyecanlı geçen genel kurulda, toplam 342 üye oy kullandı. Kullanılan oylardan 8 oy geçersiz sayılırken, Mehmet Karataş’ın aldığı 148 oya karşılık 186 oy alan Abdulkerim Uslu 38 oy farkla tekrar başkan seçildi.

Yapılan genel kurulun ardından Dalaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetimi Abdulkerim Uslu Başkanlığında Ahmet İlhan, Taner Türkmen, Osman Ekin, Ekrem Daşdemir, Recep Avcı ve Mehmet Özkan’dan oluştu.

DALAMAN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI USLU, GÜVEN TAZELEDİ
DALAMAN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI USLU, GÜVEN TAZELEDİ
DALAMAN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI USLU, GÜVEN TAZELEDİ
DALAMAN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI USLU, GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 09:49:05
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 10:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?