26
Mayıs
2024
Pazar
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Talihsiz işçi gölette boğuldu

Dalaman ilçe merkezi Akkaya mevkiinde bulunan gölette bir kişi boğularak öldü.

Önceki gün saat 19:00 civarlarında baraj gölü içinde bulunan Mersu Şirketine ait olan ve üç yıl önce Muğla İl Özel İdaresi'nden kiralanan balık çiftliğinde halat bağlama çalışmasına iş arkadaşı Bilal Bedel ile giden Bülent Eryılmaz (18), baraj gölünde bilinmeyen bir nedenle dengesini kaybederek tekneden suya düştü.

Arkadaşının düştüğünü gören Bilal Bedel de hemen suya atlayarak onu kurtarmak istediyse de başarılı olamadı. Kıyıya gelen Bilal, iş arkadaşlarını da olaydan haberdar edip polisi aradı.

Suya gömülen Bülent Eryılmaz'ı bulmak için arkadaşları da arama yaptı ama cesedine ulaşamadı. Akşam saatlerinde olay yerine ulaşan Dalaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hava karardığı için çalışma yapamadı. Bülent Eryılmaz'ın cesedini göletten çıkarabilmek için Muğla Sualtı Dalış ekibinden yardım istendi. Dalaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Muğla'dan gelen sualtı ekiplerince yapılan üç saatlik aramayla Eryılmaz'ın cesedine ulaşıldı.

Arkadaşını kurtaramadığı için üzgün olduğunu belirten Bilal Berdel, "Her gün olduğu gibi bugünde halatları bağlamak için tekne ile gölete çıktık. Ben ön tarafta çalışıyordum. Bülent arka taraftaydı. Suya düştüğünü gördüm. Suya atladım ama hiç hareket etmiyordu. Kurtulmak için bir çaba sarf etmedi.Suyun dibine doğru beraber gittik.Ama gücüm onu çıkarmaya yetmedi. Onu kurtaramadığım için çok üzgünüm" dedi.

Olay yerine gelen ambulansla Bülent Eryılmaz'ın cesedi Dalaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 17:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?