18
Mayıs
2024
Cumartesi
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Tarihi mekanda konser turistleri büyüledi...

Bremen Gençlik ve Senfoni Orkestrası Muğla’nın Dalaman İlçesi Kaunos Antik Tarihi Tiyatro’da yerli ve yabancı konuklara konser verdi. Konser, tarihi tiyatroda gün batımında konseri izlemeye gelen az sayıdaki turisti büyüledi. MOPAK Kağıt Karton San Tic. A.Ş. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği'nin desteği ile yerli ve yabancı müzik severlerin katılımıyla düzenlenen konserin orkestra şefliğini Heiner Buhlmann yaptı. MOPAK Eğitim ve Kültür Vakfı, sponsorluğunu üstlendiği Dalyan Kaunos'da Almanya'nın ünlü Bremen Gençlik Senfoni Orkestrası bir konser verdi.

Yaşları 14-22 arasında değişen 65 kişilik Bremen Gençlik Senfoni Orkestrası'nı Heiner Buhlmann yönetirken, Solist Tammo Schulke ise müzikseverlere Fransız korosu ile seçkin eserler yorumladı. Dün akşam saat 21.00de başlayan konseri Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, MOPAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay ve MOPAK Eğitim Vakfı Başkanı Bijen Molay ve davetliler izledi.

Konserde açılış konuşmasını Kaunos kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, Türkçe ve Almanca olarak tiyatro ve konser hakkında bilgi vererek yaptı. MOPAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay, eğitime ve kültüre büyük önem verdiklerini belirtirken, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, bölge turizmi için Kaunos Antik Kentinin çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi

iha-muğla
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 10:25:45
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 13:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?