24
Mayıs
2024
Cuma
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

TİGEM'de eğitim aldılar

SUDANLI ZİRAATÇILAR EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

Afrika Tarımsal Kalkınma Programı Türk İşbirliği ve Kalkınma Dairesi tarafından (TİKA) TİGEM Dalaman Müdürlüğü’nde düzenlediği “Tarımsal Sulama, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri ve Tarımsal Makine Eğitimini” tamamlayan Sudanlı 10 ziraat mühendisi eğitimlerini tamamladı.

Dalaman TİGM’de verilen 20 günlük eğitim Genel Koordinatör Ziraat Mühendisi Engin Paslı gözetiminde yapıldı. Bitkisel üretimdeki eğitime Ziraat Mühendisleri Okan Dilber, Mustafa Karakurt; bitki sulama konusunda ise Ziraat Mühendisi Uğur Bilge Çınar tarafından Sudanlı ziraat mühendislerine eğitim verildi.

Eğitim programının son gününde Sudanlı mühendislerle bir araya gelen TİGEM İşletme Müdürü Şükrü Beyazkaya, düzenlenen veda yemeğinde eğitim alan Sudanlı ziraat mühendislerine TİGEM anısı olarak birer hediye verdi.

Yapılan hediye verme sırasında konuşan TİGEM Müdürü Şükrü Beyazkaya; “Sudan Devleti’nin çeşitli eyaletlerinden eğitim almak amacıyla işletmemize geldiler. Ülkemize gerçekten yabancı olan bu Genç Ziraat Mühendislerine elimizden gelen her türlü yardımda bulunduk. Kısa süren eğitim programı çerçevesinde, arkadaşlarımız özverili davranarak ellerinden gelen yardımı yaptıklarına inanıyorum. Bunun yanı sıra, burada konuklarımızla ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu konuda konuklarımızın da memnun kaldıklarına inanıyorum. Bizler elimizden geldiğince verilen eğitimin yanı sıra, ilçemizin ve bölgemizin güzelliklerini de tanıtmaya çalıştık. Bu konuda bir kusur işledi ise, Ziraat Mühendisi arkadaşlardan af etmelerine diliyoruz. İnanıyorum ki burada almış oldukları bildiler, kendilerine çok faydalı olmuştur. Bu vesile ile işletmemiz adına kendilerine buraları hatırlamaları için birer küçük hediye takdim ediyorum” dedi.

Sudanlı Ziraat Mühendisi Adam Omar Abakar ise, “Bende kendim ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Burada görmüş olduğumuz ilgi ve eğitim konusunda teşekkür etmek hiç yetmez. Bizler Sudan’da almış olduğumuz eğitim sonrasında burada edindiğimiz bilgiler ışığında daha faydalı olacağımıza inanıyorum. Verilen eğitim sırasında bizler kendimizi evimizde gibi hissettik. Bizde bunu kalıcı anı kılmak amacıyla, bizlere emeği geçen başta İşletme Müdürü Müdür Beyazkaya’ya anlamlı bir hediye vermek istiyoruz” diye konuştu.

Sudanlı Ziraat Mühendisi Adam Omar Abakar da, eğitim veren ziraat mühendislerine ve yemekhane çalışanlarına bir Sudan anısı olarak hediye vererek, gösterdikleri yakın ilgiden ve alakadan dolayı kendilerin teşekkür etti.

SUDANLI ZİRAATÇILAR EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI
SUDANLI ZİRAATÇILAR EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI
SUDANLI ZİRAATÇILAR EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI
SUDANLI ZİRAATÇILAR EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 10:18:02
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 12:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?