20
Mayıs
2024
Pazertesi
DALAMAN - MUĞLA
Belediye Sayfaları

Ukrayna ve Rusya'dan turist akını

Ağırladığı kişi sayısı bakımından Türkiye’de üçüncü sırada olan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’ne, Kiev ve Moskova’dan ilk kalabalık turist kafileleri geldi.

Muğla mülki erkanı ve ATM yöneticileri kafileleri çiçeklerle karşıladı. Hedef pazar olarak görülen bu ülkelere kış aylarında ATM, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Muğla Valiliği ve diğer görevlilerin katılımıyla yapılan tanıtma amaçlı ziyaretlerin başarılı olduğunun görüldüğü belirtildi.

SEZON BOYUNCA ARTACAK

ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Dalaman’a daha önce az sayıda turistin geldiği Rusya ve Ukrayna pazarından kalabalık kafilelerin gelmeye başladığını vurguladı, 26 Nisan’da 167 kişilik Ukrayna kafilesini, 27 Nisan günü de 700 kişilik Rus kafilesini karşıladıklarını ve bunun sezon boyunca artarak devam edeceğini belirtti.

Geçen yıla göre bu yılın ilk 3 ayında gelen turist sayısında yüzde 35 artış kaydettiklerini ifade eden Güvenç, son iki yıldır yapılan yoğun çalışmaların easyJet ile yapılan anlaşmayla ilk başarılı sonucunu verdiğini ve potansiyelin hızla büyümeye devam ettiğini dile getirdi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 11:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?