23
Mayıs
2024
Perşembe
KAVAKLIDERE - MUĞLA

Eşek safariye büyük ilgi

Kavaklıdere'nin Menteşe Beldesi yakınındaki Yerküpe Beşparmak Yaylası'nda, yabancı turist gruplarına sunulan eşek safari ve yörede mağara turizmine öncülük eden Yerküpe Mağarası, turistlerin yeni gözdesi durumunda.

Kavaklıdere Belediyesi ile ülkemize Rus turistlerin gelmelerine öncülük eden Riviera Turizm Acentesi iş birliğinde, tatillerini geçirmek üzere Muğla ve yöresine gelen turistlere, Yerküpe Beşparmak Yaylası'nın güzellikleri yaşatılırken, Muğla Valiliği'nce ışıklandırılıp çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra kültür turizmine açılan Yerküpe Mağarası da gezdiriliyor.

Ayrıca, yabancı turistler için hazırlanan eşek safari turlarıyla, Yerküpe Yaylası ve çevresi gezdirilerek, turistlerin hoş bir vakit geçirmeleri de sağlanıyor. Eşek safari turlarına katılan Rus turistler, "Bizler büyük ve kalabalık kentlerde yaşıyoruz. Burada olduğu gibi doğal ortamlarda yaşamak, yörenin güzelliklerini görmek, eşekle dolaşmak gibi etkinlikler bizi çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Menteşe Belediye Başkan Vekili Celal Evran, doğayı ve yeşili seven herkesi yayla havasını yaşamak için Yerküpe Yaylası'na beklediklerini belirterek, Yerküpe Yaylası'nı düzenledikleri çeşitli etkinliklerle, yerli ve yabancı turistler için önemli cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 16:13:10
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 15:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?