18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAVAKLIDERE - MUĞLA

Tefeci baba-oğul yakalandı

Muğla’nın Kavaklıdere İlçesi’nde 150 çiftçiyi ölümle tehdit edip, zorla senet imzalatarak mallarına el koyan ve tefecilik yoluyla faizle para verdikleri ileri sürülen baba-oğul yapılan operasyonla yakalandı.

Kavaklıdere İlçesi ve beldeleri ile Aydın’ın Bozdoğan İlçesi’ndeki çiftçilere faizle para verdikleri ileri sürülen Ali Göçen (48) ve babası Mustafa Göçen (74) yapılan ihbar sonucu yakalandı. Ali Göçen ve Mustafa Göçen’in özellikle çiftçi ailelerine dönem mahsul üzerinden faizle borç verdiği ve çiftçilerin parayı ödeyememesi durumunda, tarla, ev, traktör, ziynet eşyası ve arazi tapularını üzerlerine geçirdikleri ileri sürüldü.

Yaklaşık 150 çiftçinin ölümle tehdit edildiği, zorla senet imzalatılarak mallarına el konulduğu, tefecilik yoluyla faizle para verdikleri ileri sürülen Ali Göçen ve babası Mustafa Göçen’in evlerinde yapılan aramalarda 2 tabanca, 2 kurusıkı tabanca, pompalı tüfek, tabanca ve tüfeklere ait 750 adet fişek ve mermi, 3 metre uzunluğunda altın zincir, 50 adet tam altın, 20 adet yarım altın, 30 adet çeyrek altın, 70 adet değişik kişilere ait senet, 90 adet tapu ve yaklaşık 4 milyar lira tutarında Türk lirası ele geçirildi.


Yakalanan Ali Geçen ve Mustafa Göçen, "545 ve 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet, tehdit, ölümle tehdit, zorla senet imzalatmak ve tahsil etmek" suçlarından gözaltına alındı. Baba ile oğlunun ilk sorgulamalarının ardından Yatağan Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilecekleri açıklandı. Olayla ilgili olarak tahkikat sürdürülüyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 14:52:50
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 12:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?