22
Mayıs
2024
Çarşamba
KAVAKLIDERE - MUĞLA

Yangın büyümeden söndürüldü

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın,
kısa sürede kontrol altına alındı.

 
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kavaklıdere ilçesi Çakırlar Mahallesi'nde akşam saat 18.08'de başlayan ve çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Milas, Kavaklıdere, Yatağan ve Muğla merkezden 19 arazöz, 3 dozer ve 200 orman yangın söndürme işçisinin müdahale ettiği yangının büyüme eğilimi göstermesi üzerine Milas, Marmaris ve Fethiye'de konuşlandırılan helikopter ile Denizli ve İzmir'den de bir helikopter yangın mahalline sevk edildi.

Yangın karadan orman söndürme işçilerinin çabasıyla 1 saat içinde kısmen kontrol altına alınırken, havadan destek için çağrılan helikopterler yangına müdahale etmeden geri döndü.


Yaklaşık 5 hektar alanın kül olduğu öğrenilirken, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri rüzgar nedeniyle alevlerin tekrar büyüme ihtimaline karşı yangın bölgesinde bulunuyor

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 23:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buse ersan IP: 88.236.73.xxx Tarih : 30.09.2007 19:35:36

nerde gelmedi yalancı gazeteciler geldi ve hemde 3 tane 1.si devamlı rapor verdi geri kanal 2 side söndürmeye çalıştı böyle yalan yazı yazılmasını istemiyoruz nokta