18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAVAKLIDERE - MUĞLA

Yıldırım orman yangını çıkardı

MUĞLA’nın Kavaklıdere İlçesi’ne bağlı Nebiler köyü Kuyualan Mahallesi Yayladağı mevkiinde yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı. Yangın, ekipler ve halkın çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Kızılçam ormanında saat 12.45'te başlayan yangına Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 5 arazöz, iki helikopter, 30 yangın işçisi, Milas ve Nazilli Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı helikopterlerle köylüler müdahale etti. Kuyualan mahallesindeki yerleşim alanlarına bir kilometre kadar yaklaşan orman yangını halkı korkuttu. Halk, traktörlerine taktıkları tankerlerle yangın bölgesindeki arazözlere su takviyesi yaptı. Yangında yaklaşık 3 hektarlık kızılçam alanı zarar gördü.

Yangın bölgesine gelerek bilgi alan Kavaklıdere Kaymakamı Mehmet Uslu yangının kısa sürede kontrol altına alınmasında halkın verdiği desteğinde önemli rol oynadığını belirtti. Uslu, “Burada kızılçam ormanında yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangını rüzgarın etkisi ile büyüme gösteriyordu. Yangına 5 arazöz ve 2 helikopter ile müdahale ettik. Bu arada köyden traktörleriyle tankerlerle su çekerek ekiplerimize destek veren vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

...
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2010 Pazartesi 23:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?