15
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

YOLU ÇAMURDAN KURTARDI,CEZA YEDİ

Marmaris'te yaşayan Ali Ünlü, tarlasındaki toprağın karayoluna kaymasını önlemek için istinat duvarı ördü. Ünlü'ye, 'doğal sit alanına izinsiz duvar yaptığı' gerekçesiyle 9 bin YTL para cezası verildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, toprağın karayoluna kaymasını önlemek için tarlasına istinat duvarı ören köylüye, 'doğal sit alanına izinsiz duvar yaptığı' gerekçesiyle 9 bin YTL para cezası verildi. Marmaris'in Turgutlu köyünde yaşayan 76 yaşındaki emekli imam Ali Ünlü, Bozburun yolunda bulunan tarlasına, toprağın yağmurla birlikte yola akmasını ve kazalara sebep olmasını önlemek için 180 metre uzunluğunda istinat duvarı ördüğünü söyledi.

Karayolları'nın yapması gereken işi kendisinin yaptığını belirten Ail Ünlü, "Teşekkür beklerken ceza yedim. Yaptığım iyiliğe mi üzüleyim, gelen cezaya mı ağlayayım, şaşırdım kaldım." dedi. Muğla İl Encümeni tarafından 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 42. maddesine aykırı olarak 'Ruhsat almadan veya imar mevzuatına aykırı olarak doğal sit alanına izinsiz yapı yaptığı' gerekçesiyle kendisine ceza verildiğini öne süren Ünlü, "Evimin yanında bulunan dere taşmıştı. Oraya da aynı duvarı yaptım ama kimse ceza vermedi. Köyümüzde imar yok. Zaten yapılaşmaya kapalı. Burada faydalı bir iş yapalım dedik, ceza aldık. Yol boyunca istinat duvarları var. Benim yaptığımın onlardan farkı ne anlayamadım." diye konuştu.

Muğla İl Encümeni'nce gönderilen ceza yazısında ise şu ifadelere yer verildi: "İlgili imar kanununa aykırı duvar yaptığınız tespit edilmiş ve dosya il encümenine gönderilmiş. İl encümeninin verdiği kararda, doğal sit alanında ruhsatsız olarak yapı yapılması cezayı ağırlaştırıcı sebep teşkil ettiğinden; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 6/B, 26/E fıkrası ve 70. madde hükümleri gereğince; ruhsatsız (kaçak) ve ruhsat eklerine aykırı yapılan kaçak duvarın sahibi Ali Ünlü'ye 9 bin YTL idari para cezası verilmesi encümenimizce uygun görülmüş ve karar oybirliğiyle kabul edilmiştir."

Kesilen cezayla ilgili olarak 15 günlük itiraz süresi geçtiği için Ali Ünlü'nün mahkemeye itiraz hakkının da bulunmadığı öğrenildi

aa
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 18:32:26
Güncelleme :4 Aralık 2007 Salı 12:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?