19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

1. etap maçları başladı

Türkiye Bilardo Federasyonu'nun düzenlediği 3 Bant Türkiye Bilardo Şampiyonası 1. etap karşılaşmaları Marmaris'te başladı. Open Grand Prix sistemi ile düzenlenen şampiyonaya 41 ilden 373 sporcu katılıyor.
Şampiyonanın açılışına, Marmaris Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Mayıs ayında yapılacak Avrupa Bilardo Şampiyonası'na da Marmaris'in talip olduğunu söyledi. Marmaris'i salon sporlarının merkezi yapmayı hedeflediklerini belirten Acar, "Marmaris yine çok güzel ve görkemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Görev süremiz içinde turizm kenti Marmaris'i daha iyi noktalara taşımak, turizm sezonunu uzatmak, turizm gelirlerini artırmak için çalışacağız. Özellikle salon sporlarında Marmaris'i sporun merkezi haline getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu etkinlikler gösteriyor ki, gerek ulusal gerekse uluslararası organizasyonlarla bu hedefimize en kısa zamanda ulaşacağız" dedi.
Şampiyonanın Marmaris'te yapılmasından mutluluk duyduğunu belirten Marmaris Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu ise "Şampiyonanın Marmaris'te yapılması ilçe açısından faydalı olacaktır. Bu etkinliğin Marmaris'te yapılmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü de, Avrupa Bilardo Şampiyonası'nın Marmaris'te yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Marmaris Martı Otel'de düzenlenen ve 41 ilden 373 sporcunun katıldığı şampiyonanın 4. günü Dünya Ferdi Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner'in de katılacağı öğrenildi.
Dünya Kupaları organizasyonunun bir benzeri olarak ve 7 gün süreli planlanan şampiyonanın yıl içinde 3 aşamalı olarak yapılacağı öğrenilirken, şampiyona içerisinde 21-23 Mart tarihleri arasında Gençler Türkiye Şampiyonası'na 12 ilden 21 sporcu ve Bayanlar Türkiye Şampiyonası'na ise 3 ilden 3 sporcu katılacak. Her etapta elde edilen puanların toplamına göre oluşan ferdi sıralamada ilk 8 sırayı alan sporcular, Milli takımı oluşturarak 2007 yılında ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edecek. Turnuvanın son 3 günü olan 21-22-23 Mart tarihlerinde ise Gençler ve Bayanlar 3 Bant Türkiye Şampiyonaları'nda da birinci etaplar oynanacak.
.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 16:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilal kanlı IP: 78.174.31.xxx Tarih : 12.01.2008 00:39:17

tüm bilardo sevenlere iyi akşamlar.bu akşam başımıza hiç ummadığımız hiç tasvip etmediğimiz bir olay geldi ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.bizler samsunun terme ilçesinde bilardomuzu olabildiğince geliştirip samsundaki turnuvaya katılan 4 arkadaşız.ancak bu akşam turnuva maçımız var diye gittiğimiz turnuvanın düzenlendiği samsun paşa bilardoda turnuvaya alınmadık bile.sebep olarakda neymiş efendim geç kalmışız.halbuki biz salona söylenen tarihten erken bile gitmiştik.sonuç olarak bizi elediler.ama dikkatimi çeken diğer bir olay ise samsundan turnuvayı organize eden kişilerin kendi arkadaşlarını maç saatine geç kalmış olmasına rağmen saatlerce beklemeleri.bize uygulanan bu çifte standardı sizlerle paylaşmak istedim bu kadar da olmaz.ama bu olayın peşini bırakmayacaz ve sonuna kadar nereye şikeyet edilmesi gerekiyosa edicez.umarım burdan da sesimizi duymuşsunuzdur.