19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

500 yıllık kalede kutlama

500 YILLIK KALEDE MÜZELER HAFTASI KUTLAMASI

Marmaris’te düzenlenen Müzeler Haftası etkinliği 500 yıllık Marmaris Kalesi’nde gerçekleştirildi.

Marmaris Kalesi’nde düzenlenen kokteyle Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat, Aksaz Denis Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukçuoğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve çok sayıda davetli katıldı. Marmaris Müze Müdürlüğü’nde görev yapan personele takdirname verilirken, davetliler Raşit Öztürk’ün “Unutmadık seni Amos” isimli resim sergisini gezdiler.

Her yıl 18 – 24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası nedeniyle düzenlenen kokteyIde konuşma yapan Müze Müdür Vekili Esengül Yıldız Öztekin, “Bu yılın ülkemiz müzecileri ve arkeologları için anlamı oldukça büyüktür. Çünkü ilk müzeci ve arkeolog olan Osman Hamdi Bey’in ölümünün 100. Yılına denk gelmiştir. Marmaris Müzesi yerli ve yabancı birçok ziyaretçi almaktadır. 2009 yılı istatistiklerine göre müzemizi 47 bin 803 kişi ziyaret etmiştir. Ayrıca bu yıl Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Alt Yapı Birliği (MARTAB) ve Turunç Belediyesinin maddi destekleri ile Amos antik kentinde temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarına başlanacaktır. Böylece Marmaris turizmine ve tanıtımına büyük bir katkı sağlamaktır” dedi.

Toplumda müze bilincinin oturtulması gerektiğini ifade eden Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat, “Çoğumuz müze deyip geçip, ilgilenmiyoruz. Halbuki geçmiş yıllarda yaşayan uygarlıkların sanatını, günlük yaşamını yansıtan yerlerdir. Marmaris Müzesi 500 yıllık kale içine kurulmuştur. Doğası, güneşi, deniz turizmi ile tanıtımı yapılan kentimizin kültür ve tarih turizminin de gelişmesi gerektiğini düşünmekteyim. Amos için çok güzel bir çalışma başlatıldı. Turistlerin sayısını arttıracağını ve yeni ilgi alanını oluşturacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Müzeler Haftası nedeniyle Marmaris Müze Müdürlüğü’nde 18 yıldır görev yapan Gaffar Özyürek, 10 yıldır görev yapan Hasan Baykara, Arkeolog Şenay Öcal ve Müze Müdür Vekili Esengül Yıldız Öztekin’e takdirnamelerini Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat verirken, müze çalışmalarına destek veren Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal’a teşekkür belgesini ise Tümamiral Yalçın Kavukçuoğlu verdi. Davetliler daha sonra Ressam Raşit Öztürk’ün 40 yıllık sanat birikiminin eseri olan 40 tablodan oluşan “Unutmadık seni Amos” isimli resim sergisini gezdiler.

500 YILLIK KALEDE MÜZELER HAFTASI KUTLAMASI
500 YILLIK KALEDE MÜZELER HAFTASI KUTLAMASI
500 YILLIK KALEDE MÜZELER HAFTASI KUTLAMASI
500 YILLIK KALEDE MÜZELER HAFTASI KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 09:32:04
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 10:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?