26
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

600 kişinin kaldığı otelin suları kesildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde belediye ekipleri, ilçenin en eski 4 yıldızlı otelinin suyunu kesti.

Marmaris Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, Otel Lidya'nın suyunu kesti. Polis eşliğinde olay yerine gelen ekipler önce şebekeye bağlı olan otelin su borusunun yerini tespit etti daha sonra da caddeyi kazarak suyu ana vanadan kesti.

Turistlerin şaşkın bakışları arasında kesilen suya tepki gösteren Lidya Otel Genel Müdürü Selim Üretmenoğlu, MARİÇ-BELBİR ekiplerinin suyu kesmek için ellerinde hiçbir belge bulunmadığını iddia etti.

Otelde 600 müşterinin kaldığını bildiren Üretmenoğlu, şimdilik suyu depodan karşılayacaklarını, ancak birkaç gün sonra suyun biteceğini, turistlerin mağdur olacaklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Sularımızı kesmek için ellerinde hiçbir belge yok. Bizim şu anda hiçbir borcumuz yok ve bize herhangi tebligat da yapılmadı. Borcumuz olduğu gerekçesiyle daha önce de sularımız kesilmişti. Mahkemeye başvurarak mevcut borcun bizden önceki oteli işleten şirkete ait olduğunu kaydettik. 5 Haziran'da, mahkeme talebimizi kabul ederek, otelin suyunun tedbiren açılmasına karar verdi. Bizim şirketimiz adına kayıtlı su abone numaralarının borcu bulunmamaktadır. Bu mahkeme kararına rağmen sularımızı yeniden kesenler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Daha önce de mühürlenen ve suları kesilen otelde İngiliz müşteriler banyoda köpüklü kalmıştı. Lidya Otel Genel Müdürü Selim Üretmenoğlu, su tekrar bağlanmasa tankerlerle su getirileceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?