24
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

61 kaçak göçmen ve 6 insan taciri yakalandı

Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonla, 61 kaçak göçmen ve bu göçmenleri yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırmak isteyen 6 insan taciri yakalandı. Küçük bir kamyonette meyve kasalarının altına balık istifi doldurularak İstanbul'dan Marmaris'e getirilen kaçakların, sıcak hava ve açlık nedeniyle perişan halde oldukları görüldü.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat ekiplerinin yaklaşık 1 aylık çalışmaları neticesinde yasa dışı yollardan göçmenleri yurt dışına götürmeye çalışan insan tacirleriyle irtibata geçildi. İstanbul'dan küçük bir kamyonete bindirilen 61 kaçak ve onlara eskortluk eden içinde insan tacirlerinin de bulunduğu otomobil takibe alındı. Marmaris girişinde Çetibeli mevkiinde yapılan operasyonla, 61 kaçakla birlikte İranlı A.Y.(35), Mozambikli G.Z.(42) ve Türk M.F.(32), T.Y.(30), A.A.(24), N.F.(48) isimli insan tacirleri de yakalandı.

Açlıktan ve sıcak hava nedeniyle bayılmak üzere olan kaçaklar Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilerek karınları doyuruldu. Kaçakların oldukça zor şartlarda Marmaris'e getirildiği ve tuvalet ihtiyaçlarını dahi pet şişelere yapmak zorunda kaldıkları öğrenildi.

İran, Afganistan, Pakistan, Mozambik, Bangladeş, Moritanya ve Somali uyruklu kaçakların insan tacirlerine Yunanistan'a gidebilmek için kişi başına bin euro verdikleri kaydedildi. Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ilk ifadeleri alınan kaçakların ve tacirlerin, Marmaris Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 17:30:39
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 13:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?