19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Acar'dan 'silah çekti' iddialarına cevap

ALİ ACAR'DAN SİLAH ÇEKTİ İDDİALARINA CEVAP

Bar işletmecileri ile çıkan arbedeyle ilgili Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yazılı bir açıklama yaptı.

Arbede sırasında silah çektiği iddialarına karşı çıkan Acar, şu ifadelere yer verdi: "40'a yakın kişinin saldırısına uğrayan 7 kişilik bir grubun tamamen kendini savunmaya ve reflekse dayalı hareketi kamuoyuna farklı yansıtılmaktadır. Tamamen 'gayrihtiyari' şekilde ve bir "nefsi müdafaa" refleksi olan bu durum, olay anının görüntüleri tam olarak izlendiğinde açıkça ortaya çıkmaktadır. Yasal ruhsatıyla güvenlik güçlerinin önerisi üzerine alınan bu önlem, sanki esnafa karşı bir saldırı hareketi gibi yansıtılmış olup belediye başkanımız ve saldırıya uğrayan personelimiz adına son derece haksız bir ifade olmuştur."

Barlar Sokağı'ndaki yapılaşmayla ilgili 2004 yılından beri mücadele verdiğini belirten Acar, açıklamasında şunları söyledi: "Marmaris Belediyesi çarpık yapılaşmayla mücadelesini 2004 yılından bu yana kararlı bir şekilde sürdürmektedir. Özellikle şehrin imar planında gerçekleşen yenileme planıyla birlikte bu süreçte belediye çalışmaları zaman zaman bazı kesimlerin tepkisini toplasa da son zamanlarda Marmaris yaşayanlarının birçoğunun desteğini görmektedir. Belediye Başkanımız, yasal uygulamalar çerçevesinde belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar sırasında kimi zaman tehditler almakta olup güvenlik güçlerinin kişisel güvenliğini sağlamaya yönelik önlemler alması konusunda uyarılarını da gözardı etmemektedir."

3 Nisan 2010 tarihinde Barlar Sokağı olarak bilinen bölgenin denetlendiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Denetleme sırasında yasal uygulamalara karşı duran ve kişisel olarak kamuoyu tarafından da yeterince tanınan iki işletmenin sahibi ve personeli ilçemiz adına üzücü bir olayın yaşanmasına yol açmıştır. Belediye Başkanı Ali Acar, 5 birim amiri ve 1 güvenlik görevlisi her hafta sonu yapılan çalışmalar ve denetlemeler kapsamında 3 Nisan Cumartesi günü ilk olarak Uzunyalı mevkiinde bulunmuşlardır.

Buradaki çalışmalar vatandaşlar tarafından övgü ve memnuniyetle karşılanmış, Belediye Başkanı ve ekibinin önü sık sık memnuniyetini dile getirmek isteyen bölge yaşayanları tarafından kesilmiştir."

Söz konusu açıklamada, çıkan tartışmaya da değinildi. Açıklama şu ifadelerle sona erdi: "İşletme sahibi, 1 bayan görevlinin de içinde bulunduğu ekibe hazırlıkları önceden yapıldığı belli olan ve kayıtlı görüntüler izlendiğinde tamamen tahrik edici, kışkırtıcı, çirkin ifadelerle dolu bir tutum içinde davranarak olayları başlatan kişi olmuştur. Yaklaşık 30 kişilik personelini topladıktan sonra 'Sopalarınızı çıkarın' diyerek saldırıyı başlatan şahıs olay yerinden uzaklaşmaya çalışan Belediye Başkanı ve personelini daha da kışkırtıcı davranarak küçük düşürmek ve zor durumda bırakmak için elinden geleni yapmıştır. Bu durum karşısında kendilerini savunmaya yönelik olarak tepki gösteren belediye ekibine çevreden toplanan bazı vatandaşlar yardımcı olmuş buradaki olay büyümeden sona ermiştir. Birçok yayın organında Başkan Acar ve ekibinin denetlemeler sırasında saldırıya uğradığı haberleri yer alırken, birkaç basın organında yer alan 'Başkan esnafa silah çekti' ifadesi ise kamuoyunu yanıltabilecek haksız bir başlık olarak dikkat çekmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 15:25:00
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?