19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Ağar, Başbakanı eleştirdi

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Muğla'nın turistik İlçesi Marmaris'te partililer tarafından karşılandı.
Muğla ziyaretinde Fethiye İlçesi'nde parti teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katılan Mehmet Ağar, daha sonra karayoluyla Muğla'nın bir diğer turistik İlçesi Marmaris'i ziyaret etti. Şehrin girişinde kır atla karşılanan DYP lideri, ardından partililer tarafından Pineta De Lüks Otel'de düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Yemek öncesi düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ağar, ülke gündemiyle ilgili konularda ilginç açıklamalar yaptı.
Basın toplantısına Başbakan'ı eleştirerek başlayan Mehmet Ağar, Başbakan'ın ulusa sesleniş programlarında aldığı reytinglere değinerek, "Başbakan'ın söylediklerinin toplum karşısında bir karşılığı kalmamıştır. Son 5-6 aydan beri ulusa sesleniş konuşmaları 100 program arasında reyting sıralamaları 98. veya 99. geliyor. Başbakan'a kulak veren kalmadı. Her yurt gezilerinde zorla devlet daireleri, okullardan talebeler boşaltılıyor. Türkiye'deki Başbakan'ın ziyaretleri 46'daki tek parti dönemine döndü" dedi.
Gazetecilerin son günlerde yaşanan terör olaylarını hatırlatması üzerine bunun faturasını da hükümete çıkartan Ağar, Başbakan'ın sözlerinin milletin kafasında rahatsızlık oluşturduğunu ileri sürerek, "Milletin kafası berraktır, Başbakan'ın kafası karışıktır. Ne dediğini bilmeden bir gün masa, bir gün sandalye demektedir. Ne dediğinin farkında değildir. Masaya oturacaksan neyi vereceğini de hesapladın mı acaba? Kimin adına masaya oturuyorsun, millet sana öyle bir yetki mi verdi? Millet sana ülkeyi yoksulluktan kurtar, yasaklardan kurtar diye yetki verdi, masaya otur, diye yetki vermedi. Millet nezdinde karşılığı olmayan yerlerle masaya oturma hevesinde olan bir Başbakan'ı Türkiye reddedecektir" diye konuştu.
Basın toplantısında bir gazetecinin "Seçim otobüsünüzde Uğur Işılak'ın Mehmet şarkısı çalıyor. Seçimlerde Işılak'ın şarkılarını seçim şarkısı yapan iki siyasi parti de meclise girdi. Işılık'ın şarkısının sizi de meclise taşıyacağına inanıyor musunuz?" şeklinde soruya Ağar şu şekilde cevap verdi:
"İnşallah Uğur bize de uğurlu gelir. Bu şarkı bizim adımız. Biz Uğur'dan şarkının telifini almak için rica ettik. Üste lazımsa ben vereyim şeref duyarım dedi. Bu şarkıyı alın kullanın size yakışıyor dedi. Sanki sizin için yazmışım dedi. Başka bir hizmetimiz varsa onu yapalım para bize uymaz gibi asil bir davranışta bulundu"

SEÇİM İTİFAKI SORUSUNA NET CEVAP VERMEDİ
Seçimlerin yaklaştığı ve seçimlere her hangi bir siyasi parti ile ittifak yaprak girme düşüncesinin olup olmadığını sorulmasına ise net bir cevap vermeyen DYP Lideri, "Ben böyle tepeden inme işlerden hiç anlamam ben sokağı bilirim, bakkalı bilirim, manavı bilirim, kasabı bilirim. Sanayi çarşılarını bilirim, esnafı bilirim kobileri bilirim. Onlar ne derse ben onu yaparım. Başkalarının dediğine hiç kulak kabartmam" şeklinde konuştu.
Ağar, basın toplantısını ardından parti teşkilatının düzenlediği akşam yemeğine katıldı.
.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 21:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?