27
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Akdeniz’e bir dev gemi daha

İzmirli deniz taşımacılığı şirketi Arkas’ın da ortak olduğu MSC Cruises’ın, 10’uncu yüzen sarayı Barcelona’da denize indirildi. 4 ve 15 Aralık’ta Marmaris’e de gelecek

Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye’de 2005 yılından bu yana hizmet veren Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises’un 10’uncu gemisi ‘MSC Splendida’, 12 Temmuz’da, İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen törenle denize indirildi.

MSC acentelerinin bulunduğu 43 ülkeden davetliler de hazır bulundu. Geminin hizmete girişini simgeleyen kurdeleyi, isim annesi, dünyaca ünlü İtalyan aktris Sophia Loren kesti. Ünlü tenor Jose Carreras da katılımcılara adeta müzik ziyafeti çekti. 333 metre uzunluğunda, 60 metre yüksekliğindeki, 3 bin 959 yolcu kapasiteli yüzen saray, Akdeniz’in en güzel kentlerine seyahatlere başladı. 4 ve 15 Aralık tarihlerinde Marmaris’e de geleceği belirtildi.

Dünyanın en modern filosuna sahip olduklarını söyleyen MSC Cruises CEO’su Pierfrancesco Vago, Türkiye pazarının da hızla büyüdüğünü söyledi. 2009’da yüzde 50 büyüdüklerini belirten Vago, “Sonuçta bu, insanların iyi bir tecrübe edinmesine yönelik yatırım süreci. Kruvaziyerin güçlü bir geleceği var. Türkiye’de pazarın durumu kesinleştikçe, MCS de daha fazla yatırıma hazır olacak. Türkiye’yi izliyoruz. Sadece iç pazara tahsis edilmiş bir gemiye ihtiyaç olduğunu görürsek gereğini yaparız” dedi.

MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel de krizden etkilenmediklerini, Türkiye’de geçen yıla göre kruvaziyer turizminde yüzde 50 artış olduğunu kaydetti. Tuncel, 2008’de MSC’yle 110 bin turistin İstanbul’a geldiğini, bu yıl bu sayının 100 bin civarında olacağının öngörüldüğünü kaydetti.
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 09:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?