19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Anadolu Ateşi Marmaris'i salladı

Anadolu Ateşi, Marmaris ilçesinde yaptıkları gösteri ile yerli ve yabancı turistleri adeta büyüledi.

Marmaris Amfitiyatro da sahne alan yaklaşık bin 500 kişinin izlediği gösteri ayakta alkışlandı. Anadolu'nun yedi ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinin yanı sıra yeni eklenen semah, Kafkas dansları, dinsel törenler ve roman dansları bölümleri ile dikkat çeken ve zengin Anadolu kültürünü yansıtan gösterinin Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan yaptı.

Gösterilerine dün gece başlayan topluluk, Çarşamba Marmaris'te Marmaris Amfitiyatrosu, her Salı ve Cuma Antalya Gloria Aspendos Arena'da, 8 Ağustos tarihinde Çeşme Antik Tiyatrosu, 12 Ağustos tarihinde İstanbul Turkcell Kuruçeşme Arena ve 15 Ağustos tarihinde Bodrum Antik Tiyatrosu'nda sahne alarak yerli ve yabancı sanatseverlere unutulmaz saatler yaşatacak.

Avrupa'da, Japonya'dan Amerika'ya 70 ülkede gerçekleştirdiği 2000 temsille 11 milyonu aşan izleyiciye ulaşan Anadolu Ateşi'nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, şöyle konuştu: "Marmaris'te beş yıl önce sahne almıştık ve 1 temsil yapmıştık. Şimdi haftalık periyot ile yeni bir gösteri sezonu başlatıyoruz. Bizim yıllardır Antalya'da yaptığımız haftalık iki üç temsil periyodunu burada da oturtmaya çalışıyoruz. Tabii ilk senemiz yavaş yavaş oturacak."

Türkiye'ye gelen insanların sadece doğal ve tarihsel güzelliklerimizi değil aynı zamanda sanatsal yapıtlarımızı da izlemelerini istediklerini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu çaba onun bir parçası. Buraya getirdiğimiz genç bir gurup. İçinde deneyimli 10 yıllık ağabeyleri ve bu bölgenin dansçıları da var. Türkiye'nin milli takımı olan Anadolu Ateşi'nin gösterisinden çok memnunuz."
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 12:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?