19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Armutalan’a köylü pazarı

ARMUTALAN’A YENİ PAZARYERİ

Muğla’nın Marmaris ilçesi Armutalan beldesinde çocuk parkı, yeşil alan ve köylü pazaryeri yapım çalışmaları devam ediyor.

Armutalan Merkez Mahallesi 260 sokak ve Göktürkler Caddesi arasında bulunan toplam bin metrekarelik yere çocuk parkı, yeşil alan ve köylü pazarı yapılıyor. Yapılan yer hakkında belediye yetkililerinin verdiği bilgiye göre bir hafta önce inşasına başlanan alan yeni yılda bitirilerek halkın hizmetine sunulacak. Pazar yerinde yeşil alan ve çocuk parkıyla birlikte yaş meyve ve sebzeleri üreten insanların halka direk sunabileceği bir alan oluşturuluyor.

Bu oluşturulan alan hakkında bilgi veren Armutalan Belediyesi yetkilileri, “Bilindiği gibi Armutalan’da birçok yerde vatandaşlar bahçelerinde sebze ve meyve yetiştirmekte. Ama bu yetiştirdiklerinin pazarlanmasında sıkıntı yaşamaktalar. Bizde bu üreticilerin ev bütçelerine katkı sunmak ve ürettiklerini pazarlamaları amacıyla bu köylü pazarını oluşturuyoruz. Üreticilerimiz günlük olarak ürettiklerini burada satabilecekler. Oluşturduğumuz alanda 10 adet tezgâh olup haftanın 7 günü açık olacak. İsteyen vatandaşımız günlük ihtiyaçlarını taze, taze buradan alabilecek. Toplam bin metrekare olan alanın bir kısmı köylü pazarı olacak. Diğer yerler çocuk parkı ve oyun alanı. Yaklaşık olarak bir hafta önce başlayan inşaatımızı yeni yıla yetiştirip halkımızın hizmetine sunacağız” bilgisini verdiler.

ARMUTALAN’A YENİ PAZARYERİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 09:59:01
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 11:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?