18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Armutalan'da tartışmalı bilbord ihalesi

Armutalan Belediyesi tarafından daha önce iptal edilen 30 reklam bilbordunun ihalesi yeniden yapıldı.

Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü’nün başkanlığında toplanan Armutalan Belediyesi İhale Komisyonu, daha önce iptal edilen bilbord ihalesini ikinci kez tekrarladı. Mevlüt Başekin ve İbrahin Derya Bilmen’in yarıştığı ihale, tartışmalara sahne oldu.

Yapılan ilk ihaleyi kazanan Başekin, ihalenin iptal edilmesine tepki göstererek, "İlk ihalenin iptal edilmesinde benim bir kusurum yok. Kusurlu olan ihale komisyonudur. İhalenin yeniden yapılmasını etik bulmuyorum. Bundan dolayı herhangi bir yasal hakkım varsa mahkeme kanalıyla bu hakkımı arayacağım" dedi.

Başekin’in ileri sürdüğü iddialara cevap veren Belediye Başkanı Ünlü, "İhale Yasası gereği, komisyon eksik toplandığı için bundan önceki ihaleyi imzalamayarak iptal ettim. Zaten benim imzam olmadan ihale sonuçlanmış sayılmaz. Bundan dolayı Başekin’in herhangi bir zarara uğratılması söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Açıklamasında, ilk defa bir ihaleyi basına açık gerçekleştirdiklerini belirten Ünlü, "Şeffaf yönetim anlayışı içinde olduğumuz için herhangi bir şaibeye mahal vermemek için bu toplantıyı basına açık bir şekilde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yazılı tekliflerin verilmesinin ardından başlayan ihalede, ilk ihalede verdiği rakamların geçerli olduğunu ifade eden Başekin, 2005 yılı için 16 bin 500 YTL ve 2006 yılı için de 26 bin 500 YTL’lik teklifini yineledi. İhalenin diğer tarafı Bilmen ise 2005 yılı için 16 bin 700 YTL ve 2006 yılı için ise 26 bin 700 YTL teklif ederek reklam bilbordu ihalesini kazandı.

Öte yandan, 30 reklam bilbordu ihalesinin 15 gün içinde Başkan Ünlü tarafından imzalanması halinde, sözleşme yapılacağı kaydedildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 17:35:48
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 17:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?