19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Artan turist sayısı mutlu etmedi

ARTAN TURİST SATISI DA TURİZİMCİLERİ MEMNUN ETMEDİ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde gelen turist sayısında geçen yıllara göre artış yaşanırken; artan turist sayısının da turizmcileri memnun etmediği belirtildi.

Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (MARTAB) Koordinasyon toplantısında bir araya gelen turizmciler turizmi değerlendirdi. Birlik Başkanı Ali Acar, Marmaris’in en önemli kaynağının denizi olduğunun altını çizdi.

Aynı zamanda Marmaris Belediye Başkanı da olan Ali Acar, tüm dünyada artık denizcilik fuarlarının daha çok ilgi çektiğini belirterek, “Belki de dünyanın en güzel koylarına sahibiz. Tanıtım aşamasında da ilçe ve civarındaki bu güzelliklerin öne çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra tarihi ve kültürel zenginliklerimizi de daha iyi tanıtmalıyız. Yoksa turizm sektörünü geldiği bu kritik noktadan kurtaramayız” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da, ekonomik krize rağmen geçen yıla oranla ilçeye gelen turist sayısında yüzde 5’e yakın artış olduğunu ancak bu durumun turizm işletmecileri memnun etmeye yetmediğini söyledi.

Toplantıya katılan diğer koordinasyon kurulu üyelerinin de aynı fikre sahip olduklarını belirten konuşmalar yaptı, MARTAB çatısı altında denizcilik fuarlarına iştirak edilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Başkan Acar, ilk olarak İspanya’nın Barcelona, ardından da Portekiz’in başkenti Lizbon’daki denizcilik fuarlarına katılmayı planladıklarını açıkladı.

ARTAN TURİST SATISI DA TURİZİMCİLERİ MEMNUN ETMEDİ
ARTAN TURİST SATISI DA TURİZİMCİLERİ MEMNUN ETMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 16:53:04
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 18:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?