19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Artur Dokayan unutulmadı

Marmaris ilçesinde, geçen yıl geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ermeni asıllı 25 yaşındaki Artur Dokoyan için kazanın meydana geldiği yerde bir anma töreni düzenlendi.


Ailesiyle Marmaris'te yaşayan ve dövmecilik yaparak geçimini sağlayan Artur Dokoyan, 13 Şubat 2008'de motosikletiyle Yeniyol Caddesi'nde seyrederken bir minibüsün çarpmasıyla hayatını kaybetmişti.


Kazanın birinci yıldönümünde, Artur Dokoyan'ın ailesi ve Türk arkadaşları, bir anma töreni düzenledi. Dokoyan'ın annesi, babası, üç erkek kardeşi ile Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın da aralarında bulunduğu törene katılanların çoğu üzerinde "Seni asla unutmayacağız kalbimizdesin" yazılı tişörtler giydi. "Trafik canavarına dur diyelim", "Başka Artur'lar ölmesin" yazılı iki pankart taşıyan kalabalık, kazanın meydana geldiği alana kırmızı karanfil bıraktı.


Bir yıldır büyük bir acı içerisinde yaşadığını belirten 46 yaşındaki anne Susanna Margaryan, oğlu Artur için yazdığı şiiri gözyaşları içinde okudu. Dinleyenleri de duygulandıran "Sensiz bir hiçim, Derdime inan, Beni de yanına al oğlum" dizeleriyle biten şiirin ardından konuşan Ermeni anne Susanna Margaryan, kazaya oğlunun değil karşı tarafın neden olduğunu iddia etti.


Aradan bir yıl geçmesine rağmen konuyla ilgili mahkemenin sürdüğünü, kazanın sorumlusu olduğunu iddia ettiği M.Ş.Ö.'nün tutuksuz yargılanmasının da acısını artırdığını belirten Susanna Margaryan, "Türk yargısına güveniyorum. Oğlumun canını alan trafik canavarının cezasız kalmasını istemiyorum" dedi.
 

TÜRK OLMAYI BEKLİYORDU
Susanna Margaryan, bir gazetecinin sorusu üzerine oğlunun Ermenistan vatandaşı olduğunu ancak Türk vatandaşı olmak için yetkili makamlara başvurduğunu söyledi.
Dokoyan'ın çok sevilen, güler yüzlü biri olduğunu, onu kaybetmekten büyük üzüntü duyduklarını ve hiç unutmayacaklarını anlatan Ermeni gencin Türk arkadaşlarından 24 yaşındaki Banu Adar da, trafik canavarının başka canlar yakmaması için daha duyarlı ve tedbirli davranılması gerektiğini söyledi.
Törenin ardından Dokoyan'ın ölümünün birinci yıldönümü nedeniyle hazırlanan lokma tatlısı vatandaşlara dağıtıldı.

İha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 18:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan üstün IP: 88.236.84.xxx Tarih : 19.03.2009 02:25:32

marmarisin abimi unutması kolay değil zannediyorum herkezde bir şeyler bıraktı mekanı cennet olsun. umarım buna neden olan vicdansız karaktersiz insanda ve bize acımızı bir köşemizde yaşamamıza izin vermeyen aileside cezasını en kısa zamanda alır.avukat alarak şahitler susturularak bir yere gelinmiyo bu ülke adalet var biz buna inanıyoruz.abimi yalnız bırakmayan herkeze çok teşekür ederim.