18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Asıl tehlike evin içinde!

YAZGÜLÜ ALDOĞAN KADININ MEDYADAKİ YERİNE DEĞİNDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Armutalan Belde Örgütü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Grand Azur Otel’de düzenlenen konferansa Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan katıldı. Özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşma yapan Aldoğan, 8 Mart gündeminde yer alan kadın haberlerine ve 2009 yılında kadının medyadaki yerine değindi. Konferans öncesi Marmaris CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Yamaç Kaya’nın elinden teşekkür plaketi alan Aldoğan, Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e gönderme yaparak, “Denize atmayacağıma söz veriyorum” dedi.

Kiralık Adam isimli kitabın yazarı Yazgülü Aldoğan, bir medya takip merkezinin araştırmasına dayanarak yaptığı konuşmasında, “Toplumda kadına şaşı bakıyoruz. 2009 yılında kadının medyadaki yerine baktığımızda, show dünyasında 14 bin haberle Hadise öne çıkıyor. Kürt açılımı ile ilgili yaptığı araştırma ile Sezen Aksu yer alırken, onu değişmeyen isim Hülya Avşar ve Beren Saat takip ediyor. Siyaset dünyasında ise etek boyu, topuklu ayakkabılarının uzunluğu ile ilgili haberlerin çok yer aldığı Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yer alıyor. DTP Milletvekili Emine Ayna ise sivri çıkışları olduğu kadar fiziği ile gündemdeydi. İş dünyasında ise TÜSİAD eski başkanı Arzuhan Yalçındağ yer alıyor. Spora baktığımızda kadının adı yok” dedi.

Kadına şiddette asıl tehlikenin evin içinde olduğunun altını çizen Aldoğan, “Gazetelerin birinci sayfalarında yer almak için ya çok güzel olacaklar ya da mağdur kadın rolünü üstlenmiş olacaklar. Acıklı bir olaya kurban gitmiş kadınların yeri ise üçüncü sayfadır. Haber istatistiklerinde şiddet söz konusu olduğunda yüzde 90’nı kadına yönelik şiddettir ve yakın çevrelerinden şiddete uğramışlardır. Asıl tehlike evin içindedir. Korumak için eve kapatırlar. Kadın dışarı çıktıkça, kişi olarak kendini bildikçe, birey olduğunun farkına vardıkça ve ekonomik özgürlüğe kavuşunca şiddete daha fazla direniyor. Bu yüzden dışarı çıksın istenmiyor” şeklinde konuştu.

Posta Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Yazgülü Aldoğan, Marmaris’te katıldığı konferans sonrasında katılımcılarla birebir sohbet ederken, Kiralık Adam isimli kitabını imzaladı.

YAZGÜLÜ ALDOĞAN KADININ MEDYADAKİ YERİNE DEĞİNDİ
YAZGÜLÜ ALDOĞAN KADININ MEDYADAKİ YERİNE DEĞİNDİ
YAZGÜLÜ ALDOĞAN KADININ MEDYADAKİ YERİNE DEĞİNDİ
YAZGÜLÜ ALDOĞAN KADININ MEDYADAKİ YERİNE DEĞİNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 18:38:04
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 11:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?