24
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Balan Dağı'nda 3 dönüm orman kül oldu

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde bulunan Balan Dağı ormanlık alanında gece çıkan yangınının tamamen söndürüldüğü bildirildi.

Balan Dağı’nda gece saat 23.15 sıralarında çıkan yangında sandal, çam ve meşe ağaçlarından oluşan 3 dönümlük ormanlık arazi kül oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, 7 arazöz, 40 işçi ve 6 teknik elemanın katıldığı çalışma sonrası büyümeden söndürüldü.

Gece sabaha karşı kontrol altına alınarak söndürülen yangın alanında, soğutma çalışmaları da yapıldı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerlerin söndürme çalışmalarına katıldığı yangında, sarp kayalıklar ve karanlık zor anlar yaşattı. Bu arada yangının çıkış nedeni olarak ’avcı ateşi’nden şüphelenildiği öğrenildi.

Marmaris Balan Dağı’ndaki yangına ulaşmak isteyen orman işçileri ve gazeteciler, sarp kayalıkların da bulunduğu kilometrelerce yol yürüdü. Yangının kontrol altına alındığını öğrenen gazeteciler, yangın bölgesine ulaşmadan geri döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 14:24:41
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 15:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?