18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Bale Günleri 14 Haziran'da başlıyor

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) ve Marmaris Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Marmaris 2. Ulusal Bale Günleri, 14 Haziran’da başlayacak.

Marmaris Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, program hakkında bilgi verildi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, İçmeler Belediye Başkanı Yavuz Çokberkit, Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli ve oda temsilcilerinin katıldığı toplantıda, MAKSAD Başkanı Mustafa Sokullu, slayt gösterisi eşliğinde bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Ulusal Bale Günleri programını açıkladı.

MAKSAD Başkanı Sokullu, bale günlerinin festival havası içinde geçmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Önümüzde birkaç engel var. Marmaris’teki büyük şirketlerin merkezleri İstanbul’da olduğu için, buradaki yöneticiler destek için gerekli insiyatifi kullanamıyorlar. Bir de bale seyircisinin az olduğunu düşünen insanlar, daha kalabalık kitlelerin takip ettiği organizasyonlara sponsor olmayı tercih ediyorlar" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un da katılacağı açıklanan Marmaris 2. Ulusal Bale Günleri, 14 Haziran günü Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçılarının Amfi Tiyatro’da sahneye koyacakları "Çalıkuşu" gösterisiyle başlayacak. 14 gün devam edecek bale günlerinde, 16 Haziran’da Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçıları "Dansın Rüyası", 22 Haziran’da Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü sanatçıları "İspanyol Ateşi" ve 28 Haziran’da da Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü sanatçıları "Folkloroma" isimli gösterilerini sergileyecek.

Bilgilendirme toplantısında bir açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise, 2000 yılında bir iki gösteri ile başlayan ve bugüne kadar çığ gibi büyüyerek gelen bale günlerinin geleneksel hale getirilmesi için çaba sarf edeceklerini belirterek, "Son 2 yıldır bale günlerimizi ulusal olarak düzenliyoruz. Hedefimiz, 2007 yılında uluslararası bale festivali düzenleyerek, Marmaris’i kültürün ve sanatın merkezi yapmak konusunda önemli bir adım daha atmaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 15:47:47
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 14:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?