18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Belediye borçlarını vadeye yaydı

Borç sıralamasında 307 milyon dolar borcu ile birçok büyük ili geride bırakan Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris’in borçlarını devlete geri ödeyebilmesi için bir umut ışığı doğdu. Önümüzdeki aylarda imzalanacak protokol ile Marmaris’in borçları daha uzun vadeye yayılacak.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, beraberindeki heyetle birlikte gittiği Ankara’da ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu ile görüşmesinin ardından Marmaris’e döndü. AK Parti Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu ile birlikte bir açıklama yapan Ali Acar, 6 ayda geri ödenmesi imkansız olan borcun daha uzun vadeye yayılması için Ankara’da yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. Ali Acar, "Sayın milletvekilimiz Ankara ziyaretinde parti ayrımı gözetmeksizin bize çok yardımcı oldu ve bakanlarla görüşmemizi sağladı. Kendilerine bize Ankara’da gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür ediyorum" dedi.

Devletin sırtına yük olmak için borçlarını ödemek istediklerini ifade eden Acar, "Sayın bakandan çok yakın bir ilgi gördük. İlgili komisyonun başkanı ile görüştük. 2 veya 3 hafta içinde bizim isteklerimiz doğrultusunda borcun geri ödenebilmesi için bir protokol imzalanacak" dedi.

Marmaris ve bölgeye hizmet için bulunduklarını belirten AK Parti Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu ise, "Marmaris’in sorunu hepimizin sorunu. En ufak bir olumsuzluk yüreğimizi dağlar. Hizmet için elimizden geleni yapacağız. Aman onlar başka partiden, bırakalım batağın içine düşsünler diye bir değerlendirmemiz olamaz. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan’a sorunu anlattık. Kendileri Marmaris’in borcunu ödemek için çalışmasını takdirle karşıladı ve borcun daha uzun vadeye yayılması için ellerinden geleni yapacaklarına söz verdi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 18:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?