20
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Belediye koyları temizledi

Marmaris Belediyesi, turizm sezonunun sonlarına doğru yaklaşılan bugünlerde, koyların boşalmaya başlamasıyla birlikte mıntıka temizliği yaptı.

Sekiz tekne ile aralarında belediye meclis üyeleri ve personellerin bulunduğu 300 kişilik grup Cennet Adası ve ilçeye yakın koylarda çöp topladı. Toplanan 10 traktör dolusu çöpün ayrıştırılması için Marmaris Belediye Geri Dönüşüm havzasına götürüldü.

Marmaris Belediye personelinin ailelerinin de katıldığı temizlik kampanyasında koylarda, çoğunluğu içki ve plastik şişelerden oluşan çöpler tekneler ile Saman İskelesi’ne getirildi.

İnsanların duyarsız olduğunu belirten Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar şöyle konuştu. “Dört saatlik koy temizliğimizde 10 traktör çöp çıkardık. İnsanlarımız çok duyarsız, nasıl olsa temizlerler diyerek yediklerini ve içtiklerini bulundukları yerlere bırakıyorlar bu konuda herkesin duyarlı olması gerekir” dedi.

Koy temizliği çalışmalarının bir ay süre ile her hafta sonu düzenleneceğini açıklayan Başkan Acar, Marmaris Belediyesi olarak ilçedeki koyların temizliği için gerekli her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 16:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?