22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Belediyeden köpeklere 20 milyarlık mama

Marmaris Belediyesi, barınaktaki köpekler için 20 milyar liralık köpek maması aldı. Geçen yıl 8 Ekim’de teklif usulüyle yapılan ihale sonucunda, belediye 200’e yakın sokak köpeği için 12 aylığına 13 ton mama satın aldı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Marmaris Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı koşullarda beslenmesi amacıyla başlattığı uygulama kapsamında özel bir şirketten 20 milyar liralık mama aldı. Daha önce otel ve işletmelerden artan yiyeceklerle beslenen değişik cinslerden 200’e yakın köpek, 8 Ekim 2004 tarihinde yapılan Türkiye’nin ilk mama ilahesiyle özel gıda maddeleriyle beslenmeye başladı.

Barınağın yetersizliği nedeniyle 300 hayvan kapasiteli yeni hayvan barınağının yapımını da başlatan belediyenin, köy, belde ve çevre ilçelerden getirilen sokak hayvanlarını da barınağa kabul edileceği öğrenildi.

Sokak hayvanlarının insanlar için oluşturduğu tehlikenin önüne geçmek ve hayvanlara daha sağlıklı ortamlar hazırlamak için belediyenin tüm imkanlarını kullanacaklarını ifade eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. İlk defa barınaktaki hayvanlar için mama ihalesi yaptık. Daha önce, hastane, otel ve askeriyeden artan yemekleri barınaktaki hayvanların beslenmesi için topluyorduk. Hemen hemen maliyeti aynı; ancak biz hayvanların daha sağlıklı beslenmesi ve ev hayvanlarının lüksüne kavuşması için mama ihalesi yaptık" dedi.

Marmaris Belediyesi’ne ait hayvan barınağının artan sayı nedeniyle artık yetersiz geldiğini de ifade eden Acar, "Barınakta 110 olan hayvan sayısı 1-2 ay içinde 200’e yaklaştı. Eski hayvan barınağı artık yetersiz kalmaya başlayınca yeni bir barınak inşaatı başlattık. Yeni garaj arkasındaki hayvan barınağı önümüzdeki birkaç ay içinde kullanıma hazır hale gelecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 16:05:38
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 16:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?