24
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Bir yıl içerisinde 6 kere tayin edildi

Marmaris Sabancı Lisesi müdürü iken Datça’ya atanan Güner Günay, mahkeme kararıyla 2. kez oturduğu koltuğunda bir gün kalabildi. Günay, bir yıl içerisinde 6 kere tayin edildi.

Yapılan tayinlerle ilgili yazılı bir açıklama yapan Güner Günay’ın avukatı Ümit Mike, yapılan atamaların mevzuata aykırı olduğunu savundu. Marmaris Sabancı Lisesi’nde 1 gün süreyle 2 müdürün görev yaptığını söyleyen Avukat Mike, "Yapılan bu atamalar yasalara uygun mudur?" dedi.

Güner Günay, Marmaris Sabancı Lisesi Müdürü iken, 20 Mayıs 2004 tarihinde Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi müdürü olarak görevlendirildi. Mahkemeye başvuran Günay, mahkeme kararıyla 03 Eylül 2004 tarihinde tekrar asli görev yeri olan Marmaris Sabancı Lisesi’ne döndü. Müdür Günay bir hafta sonra tekrar Datça’ya tayin edildi. Günay daha sonra 18 Ocak 2005 tarihinde Yatağan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’ne öğretmen olarak atandı.

Yapılan işlemlerle ilgili Muğla İdare Mahkemesi’ne 9 ayrı dava açan Güner Günay, Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi’ne atanmasına ilişkin mahkemeyi kazandı. Bu mahkeme kararını uygulayan Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Günay’ı 23 Mayıs 2005 tarihinde asli görev yeri olan Marmaris Sabancı Lisesi’ne atadı. Eski koltuğunda sadece 1 gün oturabilen Günay, 25 Mayıs 2005 tarihinde ise Yatağan Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi öğretmenliği görevine tayin edildi.

Güner Günay’ın son bir yıl içerisinde yapılan tayinleri ise şöyle gerçekleşti: "20 Mayıs 2004 Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi müdür vekili olarak görevlendirme, 03 Eylül 2004 Marmaris Sabancı Lisesi Okul müdürü olarak atama, 06 Eylül 2004 Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi müdürü olarak atama, 18 Ocak 2005 Yatağan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğretmen olarak atama, 23 Mayıs 2005 Marmaris Sabancı Lisesi Okul müdürü olarak atama ve 25 Mayıs 2005 Yatağan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğretmen olarak atama."

Yapmış olduğu yazılı açıklamada müvekkili Güner Günay’ın bir yıl içerisinde 6 defa tayin edildiğini belirten avukat Mike, "Güner Günay’ın müdür olarak atanmasından 1 gün sonra öğretmen olarak atanmasını sebebi nedir? Güner öğretmenin sürgünden önceki görevine dönmesi için daha kaç mahkeme kararı daha gerekmektedir. Bu atamaları sonunda Güner öğretmene birkaç defa harcırah ödenerek devlet zarara uğratılmamış mıdır? Güner öğretmene ödeyeceğiniz tazminatlarla devleti zarara uğrattığınızda neler hissedeceksiniz. Güner öğretmenin bir insan olduğundan, çocuğu ve eşinin olduğundan, mevzuata aykırı yaptığınız tüm işlemlerde hem sağlıklarının hem de onurlarını kaybettiklerini farkında mısınız? Sayın Hüseyin Çelik Milli Eğitimi çağdaş medeniyet seviyesine böyle mi çıkartacaksınız. Marmaris Sabancı Lisesi’ni aynı gün içinde 2 müdür yönetmiştir, bu yasalara uygun mudur?" diye sordu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 16:58:30
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 16:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?