18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Birlikte hareket etme kararı

Marmaris Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu'nun çağrısı üzerine ilçede yardım ve hizmet amacıyla kurulan derneklerin yetkilileri bir araya geldi.

Toplantıda Marmaris için yapılabilecek projeler tartışılırken, ilk olarak yeni bir kütüphane için ortak hareket etme kararı alındı. Marmaris Öğretmenevi'nde Kaymakam Koçoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ın yanı sıra Arder Başkanı Şennur Ünlü, Rotary Kulübü Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Kimsesizler ve Güçsüzlere Yardım Vakfı Başkanı Yasemin Tümer ile çok sayıda yardım derneğinin temsilcileri katıldı. Sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ederek Marmaris'teki sorunları çözmek istediklerini belirten Koçoğlu, "Marmaris'te faaliyet gösteren 124 kadar dernek var. Ancak hepsinin amacı farklı farklı. Bu dernekler içinde kuruluş amacı sadece yardım ve hizmet etmek olanları bu toplantıya davet ettik. Bu tür toplantıları ilerleyen günlerde talep gelmesi halinde odalarla da yapabiliriz. Bundan sonra sivil toplum örgütleriyle sık sık bir araya gelerek, ilçedeki sorunları çözmek için birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Toplantıda, Marmaris'in en öncelikli sorunlarından birisinin yeni bir kütüphane olduğu belirtilerek, Rotary Kulübü'nün Beldibi Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu'na yapmaya hazırlandığı kütüphaneye destek olunması kararında fikir birliğine varıldı. Yapmayı düşündükleri kütüphane projesi hakkında bilgi veren Bülent Bülbüloğlu da Marmaris'in çok acil olarak bir kütüphaneye ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Uzun süren bir araştırma sonucunda Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu'na bir kütüphane yapmaya karar verdik. Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan bu projemize destek vererek okul bahçesinde bize 80 metrekarelik bir yer verdi. 70-80 bin YTL civarı bir maliyeti olan kütüphane için Amerika'daki bir kardeş derneğimizden 17 bin dolar para sözü aldık. Ayrıca Marmaris Belediyesi'nin hal binasını kültür merkezine dönüştürme projesine de destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Mevcut kütüphanenin kesinlikle Marmaris'e yakışmadığı konusunda ortak düşünceleri paylaşan katılımcılar, yeni kütüphane için Marmaris Kaymakamlığı'nın organize edeceği yardım kermesine destek verme kararı aldı.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 12:50:20
Güncelleme :11 Aralık 2005 Pazar 12:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?