22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Bu da türkülü bale

Marmaris 2. Ulusal Bale Günleri'nin son gününde sahneye konan türküler eşliğindeki bale gösterisi "Folkloroma", izleyenlerden tam not aldı.

Marmaris Kaymakamlığı, Marmaris Belediyesi, Marmaris Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Marmaris Bale Günleri, Folkloroma isimli türkülü bale gösterisiyle sona erdi. Yönetmenliğini Haldun Dormen'in yaptığı Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçılarının sahnelediği gösteri, Marmarisli sanat severleri ve turistleri büyüledi.

Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği bale gösterisinde, 3 bayan ve 3 erkekten oluşan solistler, bale gösterisi eşliğinde Anadolu'nun değişik yerlerinden ezgiler seslendirdi. Solistlere danslarıyla 12 balerin ve müzikleriyle de 10 sanatçı eşlik etti. Türküyle baleyi aynı sahnede sergileyen sanatçılar, izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Gösteri sonrası bir konuşma yapan Dormen, Marmaris'i bu hale getirenlere teşekkür ettiğini belirterek, "Burada bulunmaktan çok mutlu olduk. Baleye gösterilen ilgi beni çok memnun etti. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum" dedi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise Dormen'e gösteri sonrası bir teşekkür plaketi verdi.

Ulusal Marmaris Bale Günleri, Folkloroma ile son bulurken, 2007 yılında bale günlerinin uluslararası yapılacağı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 18:26:34
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 15:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?