22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Çadır kampında yangın paniği

Muğla'nın Marmaris ilçesi Çubucak mevkiinde, öğle saatlerinde orman yangını çıktı. Çubucak Orman Kampı'na yaklaşık 500 metre mesafede çıkan yangına, çadır kampta kalan binlerce insan müdahale etti. Yangın büyümeden kontrol altına alınırken, müdahale sırasında 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Muğla'nın Marmaris ilçesi Datça yolu üzerinde bulunan Çubucak mevkiinde, öğle saatlerinde henüz sebebi belirlenemeyen bir yangın çıktı. Vatandaşlar genç yaşlı demeden yangını söndürmeye çalışırken, dumandan etkilenen ve ayakları yanan Arkın Akkan ile Özgür Alican adlı iki vatandaş yaralandı. Yaralılar, gelen ambulans ile Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Helikopter ve uçakların yardımıyla orman yangını, büyümeden söndürüldü. Bölgede yarım hektar ormanın yandığı bildirildi.

Kampta tatil yapan beden eğitimi öğretmeni Şükrü Oktan, "Olayın büyük boyutlarda bir ihmal eseri olduğunu düşünüyorum. Siyahlık isteyenler yeşile düşman oluyorlar fakat şu güzel halk, yeşilin yeşil kalması için elinden geleni yaptı" dedi. Veteriner Gürbüz Özçelik de, "Akciğerlerimizin bir kısmı daha yanmıştır maalesef. Çok üzüldük ancak bu yanan yerleri daha da yeşil yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu yangın sırasında yardım eden herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 18:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?