16
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Çevre gönüllüsünden örnek davranış

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, çevre kirliliğine dikkat çekmek için yaptığı eylemlerle adını duyuran çevre gönüllüsü İmdat Avcı, her gün Muğla-Marmaris karayolundaki çöpleri topluyor.


1990 yılında denize çöp attığı için köylülerden dayak yiyen ve bu olaydan çok etkilenip kendini çevreye adayan İmdat Avcı, Marmaris Ticaret Odası adına Muğla-Marmaris karayolunun Belkaya ile Gökova arasında bulunan yolun 30 kilometrelik bölümünün etrafındaki çöpleri toplamaya başladı.

Sabah saat 08.00'den 14.00'e kadar yol kenarlarındaki çöpleri toplayan Avcı, ömrünün sonuna kadar çevreye ve olaylara duyarsız kalmayacağını söyledi. Karayolunun yanındaki çöplerin güzel gözükmediğini söyleyen çevreci
İmdat, "Yağmur sularıyla sürüklenen çöpler, Gökova ve Marmaris körfezinin sularına dökülüyor. Bu nedenden dolayı denizler kirleniyor herkesin daha duyarlı olamaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.


Bisikletiyle 56 kilometrelik Marmaris-Muğla karayolunun etrafındaki çöpleri daha önce de 6 kez toplayan Avcı, "Daha temiz daha yaşanabilir bir çevre için insanların çevreye karşı daha duyarlı olması gerekir. Çevreyi tek başıma koruyamam. Umarım bazılarına örnek olurum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 06:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?