19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Çevreci aile iş başında

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çevreci olarak bilinen İmdat Avcı kendi teknesiyle koyları temizledi. Yalancıboğazdan Kumlubük sahiline kadar olan 30 kilometrelik mesafedeki koyları iki çocuğu ve eşi ile beraber temizleyen Avcı en çok toplumumuzun duyarsızlığından yakınıyor.


Limana getirdiği çöp poşetlerini boşaltan Avcı'ya yoldan geçen yerli ve yabancı turistler alkışlarıyla destek verirken, Avcı, “Çocuklarımıza böyle bir dünya bırakmak istemiyorum” diyerek tepkisini gösterdi.


Çevreci İmdat Avcı yaptığı açıklamada “Ben bu temizlik olayını eşim ve çocuklarımla beraber 13 gündür sürdürüyorum. Yalancıboğazdan Kumlubüke kadar olan 30 km mesafedeki bütün koylarda temizlik yaptık. Deniz ve koylarımızdan çok fazla çöp çıkıyor. Topladığımız çöplerin yarısını buraya getirebildik, çünkü teknemiz hepsini almadı. Çöplerde genelde pet şişeler ile içki şişeleri çıkıyor. Çevre temizliğinin çevreye duyarlılığın artması için iki, üç kuşak daha geçmesi gerektiğine inanıyorum. İnsanlarımız çok duyarsız. Biz koyda temizlik yaptığımız sırada, Danimarkalı bir aileye ait olan tekneden 13 yaşındaki bir çocuk yanımıza gelerek bize yardım etti. Bu çok güzel bir duyarlılıktır. Ancak bir tane Türk çıkıp da bize yardım etmedikleri gibi birde bizi küçümsüyorlar çok üzücü bir durum. Bizim ne toplumumuz, ne de yöneticilerimiz duyarlı değil” ifadelerini kullandı.


İmdat Avcının 11 yaşındaki Türkü isimli kızı da Marmaris'te yaşayan insanların duyarsızlığına değinerek “Ben Marmaris'in çevre konusunda yetkililerin ve insanların duyarsız olduğunu düşünüyorum. Çöpleri toplamak oldukça zor oldu. Denizde ve sahilde çok fazla kutular, şişeler, hiç açılmamış kola kutuları vardı” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 13:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?