18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Çevrecilerden siyah çelenkli protesto

ÇEVRECİLERDEN SİYAH ÇELENKLİ PROTESTO

Muğla'nın Marmaris İlçesi Orhaniye köyü sınırlarında bir iş adamına ait Martı Marina'nın Keçibükü mevkiinde yaptığı deniz dolgusuna, Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllülerinin tepkisi geç kalmadı.

Marinanın yanındaki denizin doldurulduğu alana gelen bir grup çevreci dolgu sahasına üzerinde 'burada doğa katliamı işlenmiştir' yazılı siyah çelenk bıraktı. Doldurulan alanın önünde bir açıklama yapan Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, şöyle konuştu: "Burada çevre ve doğa cinayeti işlenmektedir. Ulusun denizi doldurularak ihlal ve işgal edilmiştir. Bu katliamı yapanlar yetkililerden ve Orhaniye halkından özür dileyecek, doğal kaynağımızı eski konumuna getirip işledikleri bu çevre suçu yüzünden adalet önünde hesap vereceklerdir."

Çevreciler, beraberinde getirdikleri pankartlar ve siyah çelengi dolgu sahasının etrafında bulunan tel örgülere astıktan sonra Orhaniye köyündeki köy kahvesine geldi.

Köy Muhtarlığı yanında bulunan köy kahvesinde toplanan çevreciler, yapılan deniz dolgusuyla alakalı bir imza kampanyası başlattı. Kampanya ile alakalı konuşan Filiz Ersan şunları söyledi: "Denizlerimizi koruyalım ve yaşatalım. Marmaris Orhaniye Martı Marinayı genişletme projesine hayır imza kampanyası başlattık. Orhaniye muhtarlığı vasıtasıyla halkımız ve bölgemizi ziyaret eden turistlerden imza toplayacağız. İngilizce bilen çevre gönüllüsü arkadaşımız birkaç gün burada kalarak turistlere konuyu anlatıp imza toplayacak. Aynı zamanda Marmaris'te Tansaş binasının önünde Cumartesi gününden itibaren kampanyaya devam edeceğiz. Toplanan imzaları Cumhurbaşkanına göndereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bir sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız."

ÇEVRECİLERDEN SİYAH ÇELENKLİ PROTESTO
ÇEVRECİLERDEN SİYAH ÇELENKLİ PROTESTO
ÇEVRECİLERDEN SİYAH ÇELENKLİ PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 13:51:05
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 14:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?