19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

CHP bölücülük yapıyor!

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI METE’DEN AÇIKLAMA

AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı Başkanı Kadem Mete, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kamuoyunu suni gündemlerle meşgul ettiğini ileri sürdü.

Kadem Mete, CHP'nin, suni gündemler yaratarak Marmaris'i gerdiğini, kavga ortamı yarattığını, devlet temsilcilerine saygısızlık ettiğini, halkı Atatürkçü, Atatürk karşıtı diye böldüğünü iddia ederek, “Şüphesiz siz bozguncular ve bölücülersiniz. Sizin yapmaya çalıştığınız, insanları Cumhuriyetçi ve Cumhuriyet karşıtı diye adlandırmanız, PKK'nın yapmaya çalıştığı bölücülükten bile daha tehlikeli bir bölücülüktür” diye konuştu.

AK Parti Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Ceyhan Eroğlu, partinin Marmaris Belediye Meclisi Üyeleri Mustafa Karacan, Hasan Gökmen ve Abdüllatif Hıdır'ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kadem Mete, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu yıl bir takım insanların gayretleriyle provokatif bir eyleme dönüştürülmüştür. Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserimdir' dediği Cumhuriyet, kimsenin tekelinde olamayacağı gibi kimse tarafından da korunmaya muhtaç değildir. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk koyma, Cumhuriyet Yürüyüşü, alanda kutlama programı ve Cumhuriyet Resepsiyonu gibi bir dizi etkinlikleri kapsamaktadır. Bunlardan sadece birinin domuz gribi salgını ve hava muhalefeti yüzünden iptal edilmesi, durumdan vazife çıkaran CHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı'na şov yapma fırsatı vermiştir. Cumhuriyetçiliği ve Atatürkçülüğü kimseye kaptırmayan, kimse ile paylaşmayan bu sahte kahramanlar ve bu zihniyetin yönettiği belediye şenliklere ses yayın cihazı desteği vermeyerek törenleri baltalamaya çalışmıştır. Yıllardır resmi bayram ve törenlerde teknik destek vermekle görevli olan Marmaris Belediyesi yaklaşık bir yıldır bu desteğini çekmiştir. 18 Mayıs Ata'ya saygı yürüyüşünde ses yayın cihazı vermedikleri gibi yürüyüşe de katılmamışlardır. Cumhuriyet Yürüyüşü iptalini Cumhuriyete saygısızlık olarak adlandıranlar acaba 18 Mayıstaki Ata'ya saygı yürüyüşüne katılmamayı nasıl açıklayabileceklerdir. Şüphesiz siz bozguncular ve bölücülersiniz. Sizin yapmaya çalıştığınız insanları Cumhuriyetçi ve Cumhuriyet karşıtı diye adlandırmanız PKK'nın yapmaya çalıştığı bölücülükten bile daha tehlikeli bir bölücülüktür.

Kentin asayişinden sorumlu emniyet mensuplarını, mülkiye amirini sürekli hedef göstererek, devlet çalışanlarını sürekli baskı altında tutma gayretiyle, halkı Atatürkçü ve karşıtı Cumhuriyetçi ve karşıtı diye bölmeye çalışarak kentte sürekli bir gerginliğin bir kavga ortamı oluşmasına sebep oluyorsunuz. Yaptığınız usulsüzlükleri, adam kayırmacılığı ve beceriksizliğiniz yüzünden gittikçe kötüleşen Marmaris ticaretini bu gibi suni gerginliklerle ört bas etmeye çalışıyorsunuz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 12:04:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 16:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?