25
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

CHP'den kadınlara siyaset dersi

KADINLARA SİYASET DERSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Armutalan Kadın Kolları Teşkilatı, ilçedeki bayanlara yönelik olarak siyaset eğitimi semineri düzenledi.

CHP Armutalan Belde Örgütü Kadın Kolları kadınların siyasette daha aktif olmaları için çeşitli toplantılar düzenlemeye başladı.

Psikolog Sevil Öksüz’ün katıldığı toplantıda “Siyasette kadının yeri” konularında bilgi verildi. Toplantıya CHP Armutalan Belde Örgütü Kadın Kolları Başkanı Güner Aydındağ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda parti üyesi kadın katıldı.“Siyasette Kadının Yeri” ana fikirli toplantıya konuşmacı olarak katılan Sevil Öksüz “Biz bilincine geçiş ve biz bilincinin örgüt çalışmasına katkıları” konusunu ele aldı. Bir eğitim semineri olarak nitelendirilecek toplantı partili kadınların fikir ve sorularıyla renklendi. CHP Armutalan Kadın Kolları Başkanı Güner Aydındağ kadınları siyasete katmak ve bu yolda teşvik etmek amacıyla eğitim çalışmalarının süreceğini söyledi.

CHP Armutalan Belde Örgütü binasındaki Kadın Kolları toplantısına konuk olan Psikolog Sevil Öksüz, toplum içinde kadının farklılığına değinerek başladığı konuşmasında “Kadının el attığı her şey güzelleşir. Kadınların en önce bu yüzden siyaset içinde yer almaları gerekir. Toplumda öncelikle kadınların bir farklılığı var. Ben değil, biz olarak düşünmeye başladık. Dar kapsamlı bizden, geniş kapsamlı bize doğru adım attık. Yani evimizin temiz olmasını istediğimiz kadar, çevremizin de temiz olmasını istiyor ve bunu elimizden geldiğince uyguluyoruz. Toplumsallaşmayı öğrenmeye başladık” dedi.

Örgütlenmede başarının eğitimden geçtiğinin önemle altını çizen Öksüz sözlerine şöyle devam etti. “Öncelikle neyi nasıl yapacağımızı çözmemiz ve bilmemiz lazım. Bir siyasal parti üyesi olarak önce o siyasal partinin tüzüğünü ve yönetmeliğini bilmeliyiz. Bu bilinçli bir üye olmayı kazandırır bize. Neyi nasıl yapacağımızı bu şekilde öğrenebiliriz. Aksi halde güdülen insan olup, söylenen her şeye uymakla mükellef oluruz. Siyasal örgütlenmeler içinde başarılı olmak için bunu göz önüne alınmalıdır. Siyasal çatı altında yıllarını geçirmiş olan abi ve ablalarımızın siyasi tecrübelerinden yararlanmalı ve bu çatı altında bilinçli olmak istiyorsak donanımlarımızı çoğaltmalıyız. Buradan anlıyoruz ki örgütlenmede başarılı olmak için eğitim birinci ve öncelikli koşul. Sevgi, saygı ve hoşgörü hiçbir zaman elden bırakılmamalıdır” şeklinde devam eden konuşmasında ‘Biz’ bilinci, ‘Ben’den önce ‘Biz’ olmayı bilmektir”

KADINLARA SİYASET DERSİ
KADINLARA SİYASET DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 14:08:03
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 16:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?