18
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

CHP'lilerin her şeyi yasalara uygun mu?

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI KADEM METE:

Marmaris Belediye Başkanı ve ekipleri ile bar işletmecileri arasında yaşanan gerginlik üzerine AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete bir açıklama yaptı

AK Parti İlçe Başkanı Kadem Mete, sebep ne olursa olsun bir belediye başkanının eline silah almaması gerektiğini belirterek "CHP'li bayan milletvekillerinin 'Silaha Hayır' dedikleri ve konuyu TBMM'ye taşıdıkları günlerde aynı partinin belediye başkanının silah çekmesi düşündürücüdür" dedi.

Bir yer mühürlendiyse oraya güvenlik güçleriyle birlikte gidilebileceğini anlatan Mete, şöyle konuştu: "Kaldı ki, 8 kere mühürlenen bir işyeri 7 defa İdare Mahkemesi'nden Yürütmeyi Durdurma kararı aldıysa sayın Acar, acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmelidir. Belediye Başkanı'nın silah çektiği bir yerde korumaları neler yapar düşünmek bile istemiyoruz. Acar, kaymakamı, emniyeti, esnafı yani kendisinin yanında olmayan herkesi suçluyor. Ona göre tek doğru kendisi ve yanındakiler. CHP'lilerin her şeyi yasalara uygun mu?"

Marmaris Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi de, gerekli delillerin tamamlanmasının ardından dosyanın savcılığa teslim edileceğini söyledi. Çebi, söz konusu olayla ilgili fotoğraflar, görüntü kayıtlarının Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edileceğini belirterek "Bizim görevimiz delilleri dosya halinde savcılığa ulaştırmak. Gün içinde teslim edeceğiz" dedi.

KENDİNİ KORUMAYA YÖNELİK BİR DURUM

Olayı konuyu hukuksal olarak ele alan avukat Ahmet Hür, yaptığı açıklamada, Acar için "silah çekti" denilemeyeceğini söyledi. Acar'ın kimseye silah doğrultmadığını belirten Hür, şunları söyledi: "Silah var ama doğrultma yok. Kargaşa sırasında üzerine gelenler var. Kendini korumaya yönelik bir refleks olarak değerlendiriyorum. Kaldı ki, kimseye doğrultmadığı gibi silahı yanda tutuyor. Kendini korumaya yönelik bir durum."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 13:38:04
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 19:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?