15
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Dalaman ve Marmaris yanıyor

Muğla'nın Dalaman ve Marmaris ilçelerinde çıkan orman yangınları rüzgarında etkisiyle devam ederken, yangında toplam 45 hektar ormanlık alanın kül olduğu bildirildi.

Muğla Orman bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, Dalaman ilçesine bağlı Kayabaşı köyü Akarca Mahallesi yakınlarında sabah saat 09.00 sıralarında ziraat arazisinde başlayan yangının rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradığını belirtti. Kanat, yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden 20 arazöz 2 dozer ve 200 orman işçisinin karadan müdahale ettiğini, 4 helikopter ve 2 uçağın da havadan söndürme çalışmalarına katıldığını açıkladı. Dalaman'daki orman yangınında şu ana kadar yaklaşık 20 hektar alanın yandığı bildirilirken, Marmaris'te çıkan orman yangını nedeniyle helikopter ve uçakların bir kısmının Marmaris'e kaydırıldığı öğrenildi.

Marmaris Bördübet koyunda çıkan orman yangını ise saat 12.25'te başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yaz sezonunda tatilini geçirdiği Golden Key Tatil Köyü yakınındaki Amazon koyunda başlayan orman yangınında şu ana kadar yaklaşık 15 hektar kızılçam ormanının kül olduğu belirtildi. Marmaris'te başlayan yangına 2 uçak, 7 helikopter, 15 arazöz, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı itfaiye, asker ve arazözler, 250 orman yangın işçisi ve vatandaşlar katılıyor.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, Dalaman yangınına müdahale eden uçakların Marmaris'e yönlendirildiğini belirterek, "Duruma göre havadaki uçak ve helikopterleri Marmaris veya Dalaman'a yönlendiriyoruz. Antalya, Mersin, Denizli ve İzmir'den hava desteği olarak helikopter geldi. Rüzgarın şiddetli esmesi sonucu yangınları kontrol altına almakta zorlanıyoruz. Ekiplerimiz havadan ve yerden yangınları söndürme çalışmalarını sürdürüyor" dedi

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2007 Cumartesi 15:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sinan Emiralp IP: 85.99.97.xxx Tarih : 18.09.2007 23:21:30

Bir tane daha Muğla yok!Gayretli insanların binbir çile ile giriştikleri ağaçlandırma çalışmalarının malesef ki daha fazlası yanıyor her sene.Buna bir dur demeliyiz.Ağaç platformuna katılın arkadaşlar.TEMA ve yerel çalışmalar ile lütfen duyarlığınızı ortaya koyun.Bir tane daha Muğla'mız yok çünkü!