24
Mayıs
2024
Cuma
MARMARİS - MUĞLA

Dalkılıç 'dostluk' dalışına hazırlanıyor

1. Uluslararası Marmaris Denizcilik Festivali programı kapsamında bir gösteri dalışı gerçekleştiren Yasemin Dalkılıç, dalış sonrası düzenlediği basın toplantısında ilginç açıklamalarda bulundu.

Kadırga Burnu açıklarında 50 metreye yaptığı gösteri dalışının ardından Grand Yazıcı Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen rekortmen dalgıç, Eylül-Ekim aylarında Türk Yunan dostluğu için dalacağını söyledi. Dalkılıç, Dumlupınar hikayesinin anlatıldığı bir filmde oynayacağını ve rekorları hakkında bir kitap çıkartacağını açıkladı.

Basın toplantısında, Türkiye sularında, Temmuz-Ağustos aylarında yeni bir dünya rekoru denemesi gerçekleştireceğinin belirten Yasemin Dalkılıç, "Eylül-Ekim aylarında daha derin bir kategoride 120 metre gibi bir derinliğe dalarak, yeni bir rekor daha planlıyorum. Gerekli sponsorları bulabilirsek bu organizasyonları hayata geçireceğiz. Eylül-Ekim aylarında yapacağımız dalışın Yunanistan’da olması söz konusu. Çok başarılı dünya rekorları kırabilecek seviyede olan Danae Varveri isimli bir Yunan dalgıç var. Bir Yunan adası belediyesi beni davet ederek bu dalgıç ile ortak bir dalış yapmamı istedi. Türk Yunan dostluğunu pekiştirmek için yapılacak olan bu dalışa katılacağım" dedi.

Dumlupınar Denizaltısı’nın hikayesinin anlatıldığı bir filmde rol alacağını da açıklayan Dalkılıç, "GORA ve Vizontele filmlerinin yapımcısı olan Böcek Yapım, Ömer Faruk Sorak, yönetmenliği ile Derin Su adında Dumlupınar Denizaltısı hikayesi üzerine kurulu bir film planlıyor. Bunda da bana bir rol teklif ettiler. Kendi dalgıç kişiliğim ile bu filmde oynayacağım" diye konuştu.

Yasemin, 120 metreye dalışın nasıl gerçekleştiğini bir kitapta toplamaya çalıştığını ifade ederek, bu kitabı en kısa sürede tamamlayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 17:40:28
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 16:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?