22
Mayıs
2024
Çarşamba
MARMARİS - MUĞLA

Deniz Kanosu Şampiyonası başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Turunç beldesinde ilk defa düzenlenen Türkiye Deniz Kanosu Şampiyonası bugün başladı.


Şampiyonaya bayanlar ve erkeklerle toplam 100 sporcu katılıyor. Turunç Koyu'nda başlayan yarışmayı yerli ve yabancı turistler keyifle izlediler. Bazı yabancı turistler ise hem şampiyonayı izledi, hem de plajda güneşlendi. Kanoda yarışan sporcuların çok hırslı olduğu gözlendi.

Tek bayanlar, tek erkekler ve karışık çiftte, kısa ve uzun mesafede düzenlenen şampiyonada dereceye giren sporcular, pazar günü düzenlenecek törende ödüllerini alacaklar. Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, yaptığı konuşmada, "Kano Federasyonu olarak biz, Uluslararası Kano Federasyonu'na bağlı bir milli federasyon şeklinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kano sporu, dünyada en çok izlenen ve en çok madalyası olan sporlar arasındadır. Biz deniz kanosunu ilk defa Türkiye'de Turunç beldesinde başlatıyoruz. Ülkemiz deniz kanosu için elverişli bir ülke. Bu işin Turunç beldesinde başlatılmasının sebebi, Turunç Belediyesi'nin organizasyonu desteklemesi ve yarış parkurunun özellikleri ile ileride uluslararası bir ivme kazandıracağını düşündüğümüz içindir" dedi.


Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan da, "Bizim belediye olarak amacımız, Turunc'u doğa ve su sporları merkezi haline getirmek, Türkiye Kano Federasyonu ile biz bu organizasyonu düzenledik. Önümüzdeki sene bu organizasyonu uluslararası düzeyde yapmak, bu tip spor faaliyetlerinin hem Turunç beldemize, hem de ülkemize katkı olacağını düşünüyorum" diyerek şampiyonayı uluslararası düzeye çıkartmak istediklerini dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 03:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?