16
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARİS - MUĞLA

Deniz suyu bir metre çekildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde deniz suyu sahilde bir metre çekildi. Marmaris'te yaşayan vatandaşlar deniz suyunun çekilmesiyle birlikte deprem tedirginliği yaşıyor. Marmaris'te deniz çekilmesi sonucu yer yer adacıkların oluştuğu gözlendi. 

İzmit'te, 1999 yılında büyük depremi yaşayan ve sonrasında Marmaris'e yerleşen 21 yaşındaki öğrenci Sertaç Tosun da büyük deprem öncesi İzmit'te deniz suyunun çekildiğini gece denizin üzerinden ışıklar çıktığını söyledi. Bu deniz çekilmesi için kesin bir yorum yapamayacağını anlatan Tosun, şöyle konuştu: "Ancak ben İzmitliyim orada deprem olmadan birkaç gün önce deniz çekilmişti ve geceleri denizin üzerinden ışıklar çıkmıştı. Yaşadığım büyük depremde sabaha karşı saat 03:05 de büyük bir gürültüyle uyandık ne olduğunu anlayamadım çok korkmuştum hemen kendimizi dışarı attık her taraf yıkılmıştı ve her yerin kırmızıya boyandığını gördüm daha sonra yetkililerin yaptığı açıklamaya göre bu durumun denizdeki enerjinin açığa çıkması olduğunu öğrendim." 52 yaşındaki Ümit Sülüner adlı vatandaş ise "Evet ben böyle bir söylenti duydum ama konu hakkında bilgim yok" diye konuştu. 

Suat Göktürk adlı genç ise "Benimde genelde duyduğum şeyler deprem öncesi böyle deniz çekilmesi olabileceğini düşünüyorum daha önce bu sahil böyle değildi, inşallah deprem olmaz deprem olursa hiç hazırlığımız yok" ifadelerini kullandı. 

Uzmanlar ise böyle oluşumların doğal olduğunu her deniz çekilmesinde deprem olacak diye panik yapılmaması gerektiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 17:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?