20
Mayıs
2024
Pazertesi
MARMARİS - MUĞLA

Didim Yat Limanı inşaatı devam ediyor

Didim'in ümitle tamamlanmasını beklediği ve bölgede kalkınmayı öncülük edecek olan Didim Yat Limanı Projesi bir yılı geride bıraktı. Temeli 2007 Şubat ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan Didim Yat Limanı Projesi süratle devam ediyor. 

Limandaki kaba inşaatın yüzde 80’inin ve deniz dolgu çalışmalarının yüzde 60’lık bölümünün tamamlandığı belirtilirken, yat limanın 2009 yılı Mayıs ayında hizmete açılacağı belirtildi. 

Didim’in turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından ilçede yapılan yatırımlar arasında en önemlilerinden bir tanesi olan Didim Yat Limanı Projesi, ilçeyi şimdiden büyük bir cazibe ve çekim merkezi haline getirmeye başladı. Tamamlandığında Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye güzergahında tur düzenleyecek tüm yatların rotası üzerinde yer alması Didim Yat Limanı'nın önemini artırdığı bildirildi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Yat Limanı’nın hizmete girmesiyle, Didim’e gelecek turist sayısının yüzde yüz artacağına inandığını söyledi. Yaz sezonunda binlerce turistin gemilerle Kuşadası Limanı’ndan ilçeye giriş yaptığını ve büyük yığılma yaşandığını vurgulayan Kamacı, “Didim’de turizmin daha da gelişmesi için bir an önce gemi iskelesi yapılması gerekiyor. Güzergahımız son derece uygun. Gemi acenteleri ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi. 

Didim Yat Limanı'nın tamamlanmasıyla birlikte en az 200 kişinin buradaki tesislerde çalıştırılmak üzere istihdam edileceğini açıklayan Didim Yat Limanı Kesin Hesap Şefi Kemal Atabak “Didim turizmi için milat olacak olan liman tamamlanmadan şimdiden emlak sektöründe bir canlanma oldu. Konut yada arsa satacakları yabancılara önce liman alanını gezdirip ilçeye getirisini anlatıyorlar. Liman tamamlandığında, Didim'de hem emlak fiyatları katlanacak hem de turizm canlanacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 14:09:10
Güncelleme :29 Şubat 2008 Cuma 14:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?