25
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

Dikkat, faciayı önledi

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki bir parkta bulunan ve belediye ekipleri tarafından budanması planlanan yaşlı kauçuk ağacı devrildi.

Ağacın parkta kimsenin bulunmadığı sırada devrilmesi faciayı önlerken, çevredeki bir vatandaşın budama hazırlığı yapan ekiplere ağacın gövdesinde çürük bulunduğu yönünde uyarıda bulundu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Marmaris, Kemal Seyfettin Ergin Bulvarı üzerinde bulunan Sekine Evren Parkı’ndaki asırlık kauçuk ağacı gövdesinde oluşan çürükler nedeniyle taşıdığı ağırlığa daha fazla dayanamayarak bu sabah erken saatlerde yere devrildi. Yaklaşık 20 metre uzunluğunda ve 3 ton ağırlığında olan kauçuk ağacı devrildiği sırada olay yerinde kimsenin bulunmaması bir faciayı önledi.

Bu arada; ağacın devrilmesinden kısa bir süre önce asırlık kauçuk ağacını budamak için parka gelen Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli ekiplerin, çevrede yaşayan bir vatandaş tarafından ağacın gövdesinin iç kısmında çürükler bulunduğu ve budama işleminin tehlike oluşturabileceği yönünde uyardığı öğrenildi.

Çürümeden dolayı içinin boş olduğu gözlenen kauçuk ağacı, zabıta ekipleri gözetiminde parka gelen ekipler tarafından kesilerek götürüldü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 17:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?