25
Mayıs
2024
Cumartesi
MARMARİS - MUĞLA

DP'de toplu istifa

MARMARİS DP’DE TOPLU İSTİFA

Demokrat Parti (DP) Marmaris İlçe Teşkilatı yönetimi, toplu olarak istifa etti.

Demokrat Parti Marmaris İlçe Teşkilatı Pineta Deluxe Otelde düzenledikleri toplantı ile Teşkilat yönetiminden topluca istifa ettiklerini açıkladılar.

Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisinin 2008 yılında birleşmesinden sonra, atama ile göreve gelen Demokrat Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Balcı, 30 Eylül 2010 tarihinde Demokrat Parti Muğla Merkez Teşkilatının ve 7 Ekim 2010 tarihinde de Muğla İl Teşkilatının hiçbir yasal gerekçe gösterilmeden görevden alınması sebebiyle, Marmaris İlçe Teşkilat Yönetimi olarak toplu halde görevlerinden istifa etme kararı aldıklarını söyledi.

Balcı “ yaşanan bu gelişmeler ilçe yönetimi olarak bizleri fazlasıyla üzmüştür.Çalışma şevkimizi kırmıştır. Bu duygularla çok değer verdiğimiz partimize ve misyonumuza, Demokrat Parti Marmaris İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu olarak yeterli katkıyı koyamayacağımız inancındayız. Bugün burada bu görevimizden istifa ederken bundan sonra gelecek yönetime elimizden gelecek desteği vereceğimizi de sizlere açıklamak istedik. Sonuçta bizler yönetim görevlerimizden istifa etsek de partimize olan inancımız ve bağlılığımız tamdır” dedi.

İstifa ettiklerini açıkladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Balcı, Genel Merkezde bir yönetim değişikliği olursa ne yapacakları sorusuna söyle yanıt verdi.

“Partimizin tabanı genel başkan olarak Tansu Çiller Hanımefendiyi genel başkan olarak görmek istiyor. Eğer bu isim konusunda bir uzlaşma sağlanamaz ise ortak başka bir işim konusunda da çalışmalar olduğunu tahmin ediyoruz. Biz Muğla Teşkilatı olarak genel başkanımızın misyonunu tamamladığını düşünüyoruz”

Parti Genel kurulunda Marmaris’ten kime oy verileceği konusunda sorulan sorular üzerine Balcı “ Marmaris’in büyük genel kurulda bir oyu var onu da ben kullanıyorum. Eğer ki Genel kurulda Sayın Tansu Çiller Genel Başkanlığa aday olursa açık yüreklilikle söyleyebilirim ki oyumu Sayın Çillerden yana kullanacağım.

Yönetim görevinden istifa etmeden önce diğer ilçe yönetimleriyle de buluşarak konuştuklarını belirten Mustafa Balcı, Muğla’ya bağlı 12 ilçeden, görevden alınan Merkez ilçe de dahil olmak üzere Yatağan, Ortaca, Köyceğiz, Marmaris, Ula ve Milas ilçe teşkilatlarının da istifa ettiklerini belirtti. Balcı Bodrum ilçe teşkilatının yönetimde kalarak parti içerisinde mücadeleye devam etme kararı aldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 16:03:02
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 20:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?