19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARİS - MUĞLA

Dünyanın etrafını dolaşıp döndüler!

Aden Körfezinde deniz haydutlarıyla mücadele edip görevini tamamlayan TCG Giresun firkateyni Muğla'nın Marmaris ilçesi Aksaz Deniz Üs Komutanlığında törenle karşılandı.

Üsse gelişinde SAT ve SAS komandoları tarafından gösterilerle karşılanan, otalama 9 knot, maksimum 30 knot hızla giden TCG Giresun firkateyni yaptığı görev süresince dünyayı tam bir tur atacak kadar yol yaptı.

Giresun, karaya yanaşırken göründüğünde, firkateynde görev yapan askerlerin yakınları tarafından uzun süre alkışlandı. Daha sonra üsse demirleyen firkateyne alınan asker yakınları, 4 ayı aşkın süredir yollarını gözledikleri, çocuk, eş ve kardeşleriyle kucaklaşıp hasret giderdi. Aksaz Deniz Üs Komutanı Tüm Amiral Yalçın Kavukcuoğlu da firkateynde TCG Giresun'un Komutanı Deniz Kurmay Albay Cenk Dalkanat'tan bilgi aldı.

TCG Giresun'dan sonra, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı filosunda bulunan firkateynlerden 'TCG Gaziantep' 5 Haziran'da Aksaz, 'TCG Gediz' ise Gölcük Deniz Üssü'nden Aden Körfezi'nde deniz ticaret yollarındaki uluslararası güven ortamını tesis etmek, tüm ülkelerin deniz haydutluğu ile mücadelede imkan ve kabiliyetlerini geliştirmek için yola çıkmıştı.TCG Giresun Firkateyni, Görev Kuvveti 151 Komutanı taktik komutasında 17 Şubatta başladığı görevi 18 Haziranda TCG Gaziantep Firkateyni'ne devretmişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 16:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?